Českou návštěvu Benedikta XVI. sledují stovky novinářů

Asi dva a půl tisíce novinářů a na šest stovek kameramanů i techniků se akreditovalo na návštěvu papeže v Česku. Svatého otce také doprovází přímo v letadle víc než padesát reportérů světových agentur i médií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sestava mikrofonů pro mluvené slovo

sestava mikrofonů pro mluvené slovo | Foto: Pavel Šaman

Biskup Václav Malý, hlavní koordinátor příprav návštěvy Benedikta XVI., zájem médií vítá. Podle něj se ale současný Svatý otec necítí před mikrofony a kamerami tak dobře jako jeho předchůdce:

"Jan Pavel II. byl opravdu osobností mediální, cítil se velmi dobře ve vztahu s médii, Tento papež je plachý, přemýšlivý, je to takový typický intelektuál. Ale na druhé straně, právě, že jeho vnější projev není vůbec okázalý, tím více potom soustřeďuje pozornost na to, co řekne."

První kroky Benedikta XVI. povedou z ruzyňského letiště, kam dorazí před polednem, k Pražskému Jezulátku. Svatý otec se tak zařadí ke statisícům poutníků, kteří každý rok Jezulátko navštíví. Pro vzácnou sošku malého Ježíška má i speciální dárek.

Kvůli jeho návštěvě se uzavřou některé ulice v centru města a po celý den se také nedostanete na Pražský hrad ani do palácových zahrad. V 16:30 hlavu katolické církve přijme na hradě prezident Václav Klaus. Potom se Svatý otec setká ve Španělském sále s politiky a diplomaty. V 18 hodin pak za účasti papeže začnou v katedrále sv. Víta nešpory.

Milan Kopp, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme