V Ústeckém kraji v noci sněžilo, problémy byly v Krušných horách

Meteorologové v Ústeckém kraji předpověděli na uplynulou noc sněžení a sněhové přeháňky se mají v kraji vyskytovat po celý den. To zcela jistě slyší rády děti, řidiči ale ze sněhu radost nemají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silničáři, pluhy, technika

Silničáři, pluhy, technika | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

Ráno se nicméně jezdilo bez problémů. Tedy hlavně v nížinách, kde byly silnice mokré po chemickém posypu.

Problémy silničáři hlásili hlavně z vrcholků Krušných hor, kde fouká silný vítr a vytváří se sněhové jazyky a občas řidiče překvapí takzvaná bílá tma. Jde hlavně o oblasti na Chomutovsku mezi Kovářskou a Měděncem.

Podle předpovědi meteorologů by navíc mělo sněžit po celý den. Napadnout by mělo 4 až 8 centimetrů sněhu. Žádná kalamita by ale řidiče čekat neměla.

Silničáři by měli bez problémů stíhat odklízet sníh i ze silnic nižších tříd, protože sněžit bude pozvolna.

Odpoledne bude ve středních a nižších polohách padat déšť se sněhem, což znamená zvýšené nebezpečí tvorby náledí. Řidiči by tedy měli být přes den opatrní kvůli sněhu a večer pak kvůli namrzající vozovce, zejména v nížinách, protože teploty se mají pohybovat kolem nuly a na promrzlé silnice se může vytvářet ledovka.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme