ČSSD chce jednat o předčasných volbách do Poslanecké sněmovny

ČSSD chce s ODS a TOP 09 jednat o předčasných volbách do Poslanecké sněmovny. Společně by podle šéfa sociálních demokratů Bohuslava Sobotky měli najít způsob, jak dát dohromady 120 hlasů potřebných k jejímu rozpuštění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

ČSSD tak reaguje na situaci, kdy se vládě nedaří kvůli rebelii vlastních poslanců prosadit klíčové zákony.

„Pokládáme za racionální vést jednání rychle, tak aby se volby daly spojit s hlasováním o přímé volbě prezidenta republiky. To je řešení stávající kritické situace, do které se znovu po několika měsících dostala současná vládní koalice,“ řekl Sobotka.

Vyšší DPH a další daňové změny totiž dnes ve sněmovně zřejmě neprojdou. Rebelující poslanci ODS nepodpoří vládní stabilizační balíček, který do sněmovny vrátil Senát.

Návrh ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) jde podle nich proti programu občanských demokratů, kteří jsou dlouhodobě proti zvyšování daní. Vláda proto ještě dnes návrh předloží znovu i se žádostí o vyslovení důvěry.

Špičky ODS nepřesvědčily rebely, aby hlasovali pro daňové změny

Číst článek

Církevní restituce sněmovna odložila. LIDEM je podmiňuje přijetím změn daní

Číst článek

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme