Sparta těžký program v závěru ligy nezvládla, Plzeň se na ni dokázala připravit

Výsledek 0:3 je možná krutý, ale o souboji dvou největších rivalů posledních let leccos vypovídá. Fotbalisté Sparty ani tentokrát v domácí soutěži nestačí na plzeňskou Viktorii, přestože sami zažívají svou nejlepší sezonu, pokud jde o mezinárodní vystoupení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děkovačka Viktorie. Západočeši právě vyhráli na Letné

Děkovačka Viktorie. Západočeši právě vyhráli na Letné | Zdroj: ČTK

Když v roce 2002 fotbalisté libereckého Slovanu senzačně došli až do čtvrtfinále evropského poháru, podařilo se jim k tomu získat i domácí titul. Sparťané je letos mohli napodobit, ale už je skoro jisté, že se jim to nepovede.

Zatímco hráči severočeského klubu tenkrát využili „bezvládí" v nejvyšší domácí soutěži, Pražané teď mají ohromnou konkurenci v plzeňské Viktorii, která vyhrála už 15 utkání v řadě, teď naposledy i právě na Letné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktoria Plzeň v Evropě vypadla už na podzim, zatímco Sparta útočila na semifinále EL, možná i to přispělo k domácí dominanci Západočechů

„Zápasů bylo hodně. Bavilo nás to, ale teď ke konci nebyly výsledky takové, jaké jsme si představovali,“ přiznává stoper Sparty Jakub Brabec a řadí do toho i poslední porážku na vlastním hřišti s hodně pravděpodobným mistrem.

Fotbalisté Plzně tentokrát vypadli z evropských soutěží už na podzim a na jaře měli oproti Pražanům mnohem volnější zápasový režim. Prý to ale není hlavní důvod toho, proč viktoriáni i počtvrté v posledních šesti letech skončí v ligové tabulce před svým největším rivalem z Letné.

„Je to náročné, ale před dvěma lety jsme také hráli Evropskou ligu, postoupili jsme do osmifinále a nakonec jsme vyhráli i ligu. Je to těžké, ale o tom fotbal je,“ říká Matúš Kozáčik, gólman plzeňské Viktorie.

Místo penalty paskvil. Sparťan Dočkal v klíčovém okamžiku překopl branku

Číst článek

Západočeši dokázali zvítězit nad Spartou i ve čtvrtém vzájemném utkání v řadě. „Umíme se na ně dobře připravit. Víme, jak na ně hrát, co jim nevoní. Snažíme se to praktikovat a zatím se nám to vždycky vyplatilo,“ přemýšlí Milan Petržela.

A protože fotbalisté Plzně neměli výrazné výpadky ani s týmy, které kvalit pražské Sparty nedosahují, je z toho šance získat titul už ve 27. kole, konkrétně v příštím domácím duelu s Ostravou. „Bylo by to krásné. Stačí nám bodík, abychom doma mohli slavit,“ těší se Petržela.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme