Pracovní Vánoce ve fotbalové Premier League

Zatímco většina z nás si ještě libuje uprostřed vánočního odpočinku, fotbalisté v anglické Premier League už mají letošní svátky za sebou. Divák má totiž přednost, a tak hráči musejí o Druhém svátku vánočním tradičně bavit publikum, a tak se většinou už 25.12. sešli k předzápasovým soustředěním.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní předávání fotbalových cen včetně Zlatého míče ČR, Petr Čech.

Slavnostní předávání fotbalových cen včetně Zlatého míče ČR, Petr Čech. | Foto: Filip Jandourek

Zvláště pro domácí Angličany, kteří mají těžiště Vánoc v Hodu božím, to znamená zásah do prožívání svátků, takže brankář Chelsea Petr Čech si v tomhle ohledu může blahopřát, že je Čech nejen jménem.

„„Tím, že my dodržujeme české Vánoce a české zvyky a tradice, tak pro mě je důležitější 24.12. a tam je trénink ráno. Celý odpoledne a večer je volno, takže ty Vánoce si můžu užít ze vším všudy. V tomhle máme výhodu,“ pochvaluje si Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pracovní Vánoce ve fotbalové Premier League

Co se týká těch tradic, tak nechybí čočka, zdobí se stromeček, máme Františka a koledy. Štědrovečerní večeře je klasická s bramborovým salátem, když seženeme kapra, tak máme kapra, když ne, ta se nahradí řízkem nebo jinou rybou,“ popisuje Petr Čech svůj český Štědrý den, který v anglickém prostředí zažil už poosmé.

Kalendář byl milosrdný

Letošní Vánoce patří k těm příjemnějším, protože los tohoto ročníku Premier League byl k fotbalistům Chelsea milosrdný. Od 17. prosince do 2. ledna je totiž neposílá k žádnému zápasu mimo Londýn.

„Tak výhoda to samozřejmě je, i když musíme na hotel, tak ta cesta odbyla. V tomhle k nám byl ten kalendář poměrně milostivý. Je to jedna z věcí kdy si ty Vánoce můžeme užít víc, protože kdybychom na zápasy cestovali, tak by to zabralo víc času a byl bych méně doma,“ libuje si Petr Čech, který s Chelsea dva dny před Vánoci remizoval na severu Londýna s Tottenhamem a teď ho čekají dva domácí zápasy - proti Fulhamu a Aston Ville.

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme