Pocta pro Ronalda. V rodné Madeiře má letiště a podivnou bustu

Portugalskému fotbalistovi Cristianu Ronaldovi se dostalo v rodné Madeiře velké pocty, když po něm bylo ve středu pojmenováno mezinárodní letiště ve městě Funchal. Při té příležitosti byla odhalena i Ronaldova busta, která ale asi stejně jako její předloha za sexysymbol považována nebude. Slavnostní přejmenování letiště proběhlo za přítomnosti nejlepšího fotbalisty světa za uplynulý rok den poté, co portugalská reprezentace na Madeiře v přátelském utkání podlehla Švédsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Busta Cristiana Ronalda a originál.

Busta Cristiana Ronalda a originál. | Foto: koláž Český rozhlas

„Jsem šťastný a poctěný, že po mě bylo pojmenováno madeirské letiště,“ uvedl dvaatřicetiletý Cristiano Ronaldo na sociálních sítích. V rámci ceremonie byla rovněž představena i Ronaldova busta, která se ale své předloze příliš nepodobá.

Pojmenování letiště po kapitánovi posledních fotbalových mistrů Evropy a hvězdě Realu Madrid vyvolalo v Portugalsku řadu rozdílných emocí. Proti byla především řada politiků, kterým se nelíbilo, že přejmenování letiště neschválila vláda.

Letiště, které je známé i díky tomu, že na něm často panuje větrné počasí, přitom není na Madeiře prvním místem, jež nese jméno Ronaldovo jméno. Slavný fotbalista má totiž ve svém rodišti i hotel nebo muzeum.

Součástí slavnosti bylo i odhalení busty Cristiana Ronalda. | Foto: Reuters

ZW ČRo, ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme