Liverpool zažívá téměř nejhorší start do Premier League za posledních sto let

Vypadalo to, že fotbalisté Liverpoolu nemají v posledních třech letech jen trochu štěstí a stále patří mezi nejlepší kluby na ostrovech. Ale pravda je pro fanoušky Reds hodně bolestná. Už bohužel nepatří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráč Manchesteru United Jonny Evans leží na trávníku po střetu s liverpoolským Jonjo Shelveym

Hráč Manchesteru United Jonny Evans leží na trávníku po střetu s liverpoolským Jonjo Shelveym | Zdroj: Reuters

V posledních třech sezónách obsadili v konečné tabulce příčky za hranicí postupu do evropských pohárů. Teď je Liverpool na sestup, když naposledy prohrál s Manchesterem Unted 1:2.

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard chválil schopnost svého týmu udržet míč, ale stejně tak televizi Skysports přiznal, že to proti týmu kvalit United zkrátka nestačí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalistům FC Liverpool vstup do ligové sezony vůbec nevyšel

„V jedenácti jsme hráli dobře, i když to v deseti bylo možná ještě lepší,“ narážel anglický reprezentant na sporné vyloučení Jonja Shelveyho. S Jonnym Evansem z United do sebe ve 39. minutě doslova zajeli tak, že je trochu zázrak, že se ani jednomu nic nestalo. Až na to, že Shelvey odešel s červenou kartou rovnou do sprch.

"Já jsem popravdě myslel, že Evans dostane také červenou kartu. Oba dva šli do souboje bez toho, aby měli míč pod kontrolou a rozhodčí měl říct, podívejte se, Shelvey neměl míč, to je červená, Evans neměl míč, to je asi také červená, takže to vyřešíme žlutou pro oba," vymyslela šalamounské rozhodnutí legenda United Gary Neville.

Ale rozhodčí na to tolik času neměl, a i když se Liverpool dostal v úvodu druhého poločasu do vedení, tak hosté po krásné ráně Rafaela a penaltové trefě van Persieho otočil na 2:1. Po penaltě, která se svou zřejmostí velmi podobala pádu Davida Limberského v utkání Plzně se Spartou, a kterou bude tento čtvrtek řešit disciplinární komise. Ale tahle útěcha Liverpoolu nevrátí tolik potřebné body.

"Pro Liverpool bylo tohle utkání zvláštní příležitostí, hodně ho namotivovalo a hráli fakt dobře, ale my byli ještě lepší," připomněl Ryan Giggs pietu před zápasem, jako vzpomínku na fanouškovské řádění před třinácti lety na Hillsborough.

Mourinho radí Liverpoolu

Ale všechny pokusy vzkřísit a povzbudit Reds jsou marné, takže se někdejší kouč konkurenční Chelsea a současný Realu Madrid José Mourinho pustil do jednoduchého rozřazování.

"S tímhle týmem nemůžou vyhrát titul. Tahle sestava není ani blízká elitním mužstvům, s ní nejdou dělat zázraky. Je na čase začít budovat tým," doporučil liverpoolským Mourinho.

Osmnácté místo, kam Liverpool po prohře s United spadl, je v Anglii sestupové. A příští kolo proti sedmnáctému Norwichi pro něj bude důležitější než kdy dřív.

Martin Charvát, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme