Návštěva českého prezidenta v Albánii pamatuje i na obchod

Česká republika má zájem více objevovat Albánii - jak v podnikatelské sféře tak v oblasti cestovního ruchu. V albánském hlavním městě Tiraně to řekl český prezident Václav Klaus.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tirana -Skanderbergovo náměstí

Tirana -Skanderbergovo náměstí | Foto: Jaromír Janev

Druhý den návštěvy českého prezidenta Václava Klause v Albánii bude věnován obchodnímu fóru a také poznání regionu. Celá návštěva je zaměřená především na rozvoj dvoustranných politických a ekonomických vztahů s Albánií.

"Hlavní smysl cesty je nepochybně bilaterální. Pro nás Albánie dlouho byla v posledních dvaceti letech takovým zapomenutým koutkem Evropy. Mnozí z nás jsme tady ještě nikdy nebyli."

"Je to země určitě zajímavá a myslím, že bychom ji měli více a více objevit. Politici sem občas přijedou, ale businessmani by ji měli více objevit a věřím, že také turisté," řekl Klaus.

Prezidenta Klause doprovází početná skupina zástupců českých podniků, kteří po oba dny vedou jednání.o vstupu nebo rozšíření účasti svých firem v této zemi.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme