Zisk České spořitelny roste i v době světové finanční krize

Navzdory světové finanční krizi Česká spořitelna zvyšuje své zisky. Banka s největším počtem klientů u nás oznámila, že její čistý zisk ve třetím čtvrtletí meziročně výrazně narostl - o víc než 73 procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká spořitelna

Česká spořitelna | Foto: Marián Vojtek

Z velké části zisky České spořitelny vzrostly díky prodeji její Pojišťovny. I bez toho by ale vydělala víc než za stejné období loni. A to díky příjmům z úroků u úvěrů občanům a firmám. Zvýšily se ale také výnosy České spořitelny z mezibankovních obchodů. Finanční dům se tak liší od mnoha jiných českých subjektů, které bojují s dopady globální finanční krize.

Nepotvrdily se tak obavy z toho, že vazby na islandské banky a z toho plynoucí potíže rakouské skupiny Erste Bank, jejíž je Česká spořitelna součástí, zasáhnou i ji.

Dalším dopadem světové finanční krize je, že zřejmě oddaluje přijetí eura Českem.

Lenka Šumová, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme