Kreuziger o neúspěchu na MS

Čekalo se od něj, že může spasit českou cyklistiku na mistrovství světa. Ale nebylo mu to dopřáno. Roman Kreuziger nedojel do cíle silničního závodu s hromadným startem, protože v předposledním kole upadl. A Česko tak výsledkově nezářilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: Roman Kreuziger, www.facebook.com

Roman Kreuziger věděl, že mu jenom forma k úspěchu stačit nebude. Bylo mu jasné, že se neobejde bez potřebného štěstí. Ale právě toho se mu nedostalo. Ve švýcarském Mendrisiu jel chytře, držel se v pelotonu s dalšími favority, možná si už plánoval závěrečný útok. Ale v předposledním z devatenácti kol přišel pád.  

„Já jsem všiml, že jsme tam byli tři, jak tři blbouni na zemi. Připadal jsem si tam hrozně blbě, protože to vypadalo, že jsme nebyli svěží, že jsme lehli kvůli tomu, ale tak to určitě nebylo.“ Trochu hořce se usmál Roman Kreuziger u týmového auta v době, kdy jeho největší sokové ještě závodili. Při pádu po té, co mu soupeř zadním kolem zvedl řídítka, si natloukl koleno a nohy už mu pak nesloužily tak, jak by potřeboval. Nezbylo mu, než se smířit s tím, že vlastní očekávání a cíle nemohl naplnit.  

„Je to nepříjemný, ale je to Mistrovství Světa. Je to jednodenní závod, loterie, stává se to. Bohužel se to letos stalo mně. Člověka se pak nikdo neptá, jestli má formu nebo ne, když nemá holt to štěstí, tak to dopadá takhle.“ Povzdechl si Roman Kreuziger.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistika MS - Kreuziger

Pád, ve kterém se octnul, znamenal hned několik věcí. Za prvé česká účast na mistrovství světa silničářů dopadla výsledkově tristně. A za druhé protože příští šampionáty - v australském Melbourne a dánské Kodani a nizozemském Limburgu - budou spíše pro spurtery i na dlouhou dobu konec nadějí Romana Kreuzigera na světové stupně vítězů. Snad se za pár let, až bude zase težké mistrovství světa to štěstí otočí ke mně.“ Doufá Roman Kreuziger.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme