Autor

Tereza Tomášková

(externí spolupracovnice)

Znamení: Býk

Životní motto: Přežít... A občas si přitom i trochu užít.

Co dělám v rozhlase: Už léta se zkouším kamarádit s mikrofonem... A myslím, že nás to spolu pořád docela baví. A pokud vás to občas baví poslouchat, pak je všechno v naprostém pořádku.

Před rozhlasem: Jiné rozhlasy: česká redakce BBC, Frekvence 1, a úplně na začátku plzeňské FM Plus.

Co mě baví: Rádio, protože umí být pokaždé jiné... Moje rodina, protože je pořád stejná... Taky mě baví léto, kamarádi, dobré víno, Tři oříšky pro Popelku, kolo, auto (pokud možno za volantem), moře, knížky, filmy, Edith Piaf, cestování...

Co mě nejvíc dostane: ...že by čokoláda? Ostatní neřeknu!

Z rozhlasové pavlače aneb víte, co se o Vás říká, teda drbe? ...říká se o mně, že jsem nejkrásnější, nejúžasnější, nejtalentovanější... Což vlastně nejsou žádné drby!

RSS autora

Články autora

|Tereza Tomášková |Zprávy z domova

O Brnu jsem napsal už i ostřejší texty, reakce je zbytečná, říká autor kritizovaného průvodce

ROZHOVOR. Určitá řevnivost mezi Prahou a Brnem je známá. Teď se zdá, že nebude jediná. Turistické informační centrum města Brno vydalo průvodce, který popisuje i okolní města. Jedním z autorů, který do publikace přispěl, je i sociolog Stanislav Biler, autor jedné z kritizovaných pasáží. Poskytl Českému rozhlasu Radiožurnál krátký rozhovor.

|Andrea Brtníková, Tereza Tomášková, Andrea Kratinová, Veronika Sedláčková, Martin Pařízek, Stanislav Janalík, krw |Regiony

Popadané stromy zaměstnávají na východě Čech energetiky i hasiče. V noci ale vítr zeslábne

Vytrvalý déšť se přesunul z Beskyd na Jesenicko, prší už i v Krkonoších. Intenzita srážek se ale mírně snižuje. Na Moravě a ve Slezsku dnes déšť zvedal hladiny řek, problémy způsobuje i podmáčená půda. Silný vítr pak na řadě míst vyvracel stromy a komplikoval železniční i silniční dopravu. Desítky domácností v Karlovarském kraji zůstávají bez dodávek elektřiny.

|Tereza Tomášková, Lenka Jansová, Simona Bartošová |Hudba

Zemřel Lubomír Dorůžka, legenda hudební publicistiky. Spolupracoval i s ČRo

Ve věku 89 let zemřel významný hudební publicista, překladatel americké literatury a dlouholetý spolupracovník Českého rozhlasu Lubomír Dorůžka. Proslavil se hlavně jako znalec jazzu, ale i tím, že v šedesátých letech vedl oblíbený hudební časopis Melodie. Poslední rozloučení s Lubomírem Dorůžkou rodina plánuje na páteční odpoledne.

|Tereza Tomášková, Věra Pfeifferová |Zprávy z domova

Do voleb se hlásí celkem 24 stran a hnutí. Ne všude šlo schvalování kandidátek hladce

Předčasných voleb do Poslanecké sněmovny se zúčastní celkem 24 politických stran a hnutí. To je o tři méně než při volbách v roce 2010. Ve všech krajích předložilo kandidátní listiny 17 uskupení, což je naopak o dvě více. Termín pro odevzdání kandidátek byl do dnešních 16 hodin. Ještě čtyři dny můžou strany kandidátky doplňovat nebo měnit pořadí.