Čeští tenisté holdují v Londýně jahodám se smetanou, Kvitová je výjimkou

Tenisový Wimbledon je spojený minimálně s jednou kulinářskou lahůdkou. Jahody se smetanou, nikoli se šlehačkou, jak se v Česku často mylně uvádí, jsou jedním ze symbolů travnatého turnaje. Diváci a novináři je konzumují po tisících, ale co samotní hráči? Jak jsou na to nejen s jahodami, ale vůbec s jídlem v All England Clubu ?!

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jahody

Jahody

„Třeba loni jsem jahody se smetanou vůbec neměla, měla jsem jen samotné jahody, ale letos také ještě ne. Jinak to miluju, ale během turnaje nechci nic zkoušet, aby se něco nepřihodilo. Ale uvidíme, třeba si jahody se smetanou dám po turnaji,“ říká Petra Kvitová.

Wimbledonská šampionka tedy místní delikatese odolává, ale dá se říct, že je mezi českými tenisty v tomto směru spíš výjimkou. „Když sem přijedu, tak si je hned dám, bez toho to nejde. Hned první den jsem jahody se smetanou do sebe poslal, ale před zápasy si je nedávám,“ přiznává Radek Štěpánek a Klára Zakopalová ho trumfuje: „Včera jsem si dala dvoje s hodně smetanou, ta je nejlepší.“

Obecně vzato prý kuchyně v hráčské restauraci není žádná sláva ani žádná tragédie. Prostě průměr, tvrdí čeští strávníci. „Tady není jakoby nic horšího nebo lepšího. Moc velký rozdíl oproti Paříži tu není. Je tu ryba, špagety a maso s rýží,“ popisuje Klára Zakopalová a Petra Kvitová upřímně dodává: „Řekla bych, že jídlo tu není úplně nejlepší, ale pro sportovce to stačí. Když to ale jíte každý den, tak už to není dobrý.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Dnešek je na Wimbledonu volným dnem. Tenisté tak mají víc času se pořádně najíst a hlavně jinde, než v areálu

Jednotlivé realizační týmy vyrážejí večer do londýnských restaurací. Někdo podniky střídá, jiný je věrný jen jediné restauraci. Jako Klára Zakopalová, která říká: „ My furt chodíme do italské restaurace, ale už se těším domů,“

Během prvních pěti dnů turnaje si hráči a jejich doprovod objednali v areálu 4500 porcí těstovin, vypili 3150 čerstvých ovocných nápojů a hladinu cukru povzbudili dvěma a půl tisíci čokoládových tyčinek.

Jiří Hošek, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme