Grenierová si při hrozivém pádu v superobřím slalomu zlomila ruku a přetrhala vazy, čeká ji operace

Kanadská lyžařka Valérie Grenierová má po těžkém pádu v nedělním superobřím slalomu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo zlomenou pažní kost, přetržený přední zkřížený vaz v kolenu a částečné natržený postranní vaz. Sedmadvacetiletá závodnice to oznámila na instagramu z nemocnice v Innsbrucku, kde ve středu absolvuje operaci zraněné ruky. S kolenem půjde na operaci po návratu do Kanady.

Innsbruck (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valerie Gernierová

Valerie Gernierová | Zdroj: Profimedia

Grenierová se zranila dva dny poté, co vybojovala ve sjezdu v Cortině dělené třetí místo společně s Italkou Sofií Goggiaovou a Rakušankou Christinou Agerovou.

Na začátku roku si rodačka z Ottawy dojela v obřím slalomu v Kranjské Goře pro druhé vítězství ve Světovém poháru v kariéře. V hodnocení disciplíny je šestá.

Kanaďanka je další lyžařkou, pro kterou kvůli zranění předčasně skončila sezona. V aktuálním ročníku už se na svazích nepředstaví Slovenka Petra Vlhová, Norové Aleksander Aamodt Kilde a Maria Therese Tvibergová, Rakušan Marco Schwarz či Švýcarka Corinne Suterová, která si poranila koleno v pátečním sjezdu v Cortině.

Grenierová už za sebou má jedno těžké zranění. V únoru 2019 si v tréninku sjezdu na mistrovství světa v Aare zlomila na několika místech nohu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme