Snowboardisté přišli na mistrovství světa o Big Air, překazilo ho husté sněžení

Tak dlouho organizátoři posouvali na mistrovství světa ve snowboardingu závod v Big Airu, až ho zrušili úplně. Disciplína, ve které byla v aktuální sezoně Světového poháru Šárka Pančochová dvakrát v elitní osmičce, tak nenaváže na divácký úspěch z loňské premiéry na olympiádě. A důvodem je i na americký Utah výjimečně vytrvalé sněžení.

Park City/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Šárka Pančochová při kvalifikaci Big Airu na olympijských hrách

Snowboardistka Šárka Pančochová při kvalifikaci Big Airu na olympijských hrách | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Desítky centimetrů nového sněhu příjemně„ křupou pod nohama, jenže freestyle snowboardisti si sem nepřijeli zajezdit v prašanu. Na mohutný skok potřebují dobře vidět a nesmí pro ně být nebezpečný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardisti přišli na mistrovství světa o Big Air, organizátoři ho zrušili kvůli hustému sněžení

„Deset kluků ten skok testovalo a nebyli schopni to ani přeskočit, natož aby tam udělali nějaké triky. Když je ten skok krátký, tak je to nebezpečné, protože člověk padá z výšky na rovinu,“ vysvětluje trenér Martin Černík.

„Když to bude nebezpečné, tak to nepojedu,“ říkala ještě před konečným rozhodnutím jury Černíkova svěřenkyně Šárka Pančochová.

Organizátory už začal výrazně tlačit čas, protože do neděle, kdy šampionát končí, zbývalo odjet všechny tři freestyleové disciplíny – Big Air, Slopestyle a U-rampu.

Pančochovou a Horáka čeká na mistrovství světa Big Air, závod ale ohrožují přívaly sněhu

Číst článek

„Prostoru, kam se dá přesunovat závody, moc není. Pořád tu intenzivně sněží, takže uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne a co se stihne odjet. Určitě bude výrazně méně tréninků, než mělo být, protože se bude muset zkrátit harmonogram,“ povídal Martin Černík.

A tak bohužel nakonec fanoušci přišli o jednu z nejatraktivnějších disciplín, ve které na jednom skoku snowboardisti předvádějí dech beroucí triky. Šárku Pančochovou ale žádný odpočinek nečeká a před víkendovým slopestylem vstoupí ve středu ve 20.00 SEČ do kvalifikace U-rampy.

„Tam se vrací po delší pauze. Chce na té rampě znovu začít nějakým způsobem pracovat, protože je v tom hodně šikovná, a myslím, že by v tom mohla ještě do budoucna zajet i nějaké výsledky,“ věří trenér Martin Černík.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme