Mistrovství světa v rychlobruslení startuje. Sáblíková zaútočí na medaili v závodě na 3000 metrů

Závodem na 3000 metrů zahájí vystoupení na mistrovství světa v Heerenveenu rychlobruslařka Martina Sáblíková. Na této distanci zaútočí už na dvanáctou medaili na světových šampionátech.

Heerenveen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se na světovém šampionátu pokusí získat další cenné kovy

Martina Sáblíková se na světovém šampionátu pokusí získat další cenné kovy | Zdroj: Profimedia

Martina Sáblíková nastoupí v předposlední rozjížďce a její soupeřkou bude Nizozemka Joy Beuneová. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka očekává v hale Tiaf bouřlivou podporu diváků.

Rychlobruslařka Sáblíková dojela ve finále Světového poháru druhá v závodě na 3000 metrů

Číst článek

„Zážitek z toho jít tady na start a odjet to před diváky, kteří samozřejmě fandí nejvíc svým závodníkům, ale podporují každého, kdo se na mistrovství světa dostal, je skvělý. Aplaus v hale, to je něco, co jinde nezažijete,“ těší se na jedinečnou atmosféru světového šampionátu česká reprezentantka.

Na předchozím šampionátu v roce 2021 skončila v závodě na 3000 metrů na druhém místě. V letošní sezoně absolvovala minimum závodů, protože si v prosinci během tréninku v Calgary při pádu poranila pravou nohu.

V první polovině února se ale vrátila do závodního kolotoče a hned dvakrát se na zastávkách Světového poháru v Tomaszówě Mazowieckém umístila na druhém místě. Její jedinou přemožitelkou byla Norka Ragne Wiklundová.

Závod žen na 3000 metrů startuje v 18.20 a jízdu Martiny Sáblíkové nabídne stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme