Bolšunov udržel za zády norskou smečku a stal se poprvé mistrem světa. Fellner byl ve skiatlonu 26.

Běžec na lyžích Alexandr Bolšunov se dočkal prvního titulu mistra světa. Ruský lídr Světového poháru v sobotu v Oberstdorfu odolal norské pětici a vyhrál skiatlon. Z českých reprezentantů byl nejlepší Adam Fellner, který si díky 26. místu vytvořil osobní maximum mezi elitou.

Oberstdorf Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Bolšunov v čele skiatlonu na MS

Alexandr Bolšunov v čele skiatlonu na MS | Foto: KAI PFAFFENBACH | Zdroj: Reuters

Letošní vítěz Tour de Ski Bolšunov skončil předloni na MS v Seefeldu čtyřikrát druhý - ve skiatlonu, sprintu dvojic, na padesátce i ve štafetě. Tentokrát už se radoval. O triumfu v souboji s Nory rozhodl v závěru třicetikilometrového závodu, druhý skončil Simen Hegstad Krüger a bronz získal Hans Christer Holund.

Razýmová si na mistrovství světa dojela pro nejlepší výsledek, ve skiatlonu byla čtrnáctá

Číst článek

Při neúčasti české jedničky Michala Nováka, který se soustředí na nedělní sprint dvojic, doběhl Fellner s čtyřminutovou ztrátou šestadvacátý. Lépe nikdy neskončil ani ve Světovém poháru. Petr Knop obsadil 37. místo a Jonáš Bešťák byl třiapadesátý.

Klasickou patnáctikilometrovou část ještě odjela větší skupina, ale v bruslení se rychle od ostatních odpojili Bolšunov, Holund, Krüger, obhájce titulu Sjur Röthe, vítěz čtvrtečního sprintu Johannes Hösflot Klaebo, Emil Iversen a Brit Andrew Musgrave.

Do posledního kola najížděl čtyřiadvacetiletý Bolšunov v zádech s norskou pěticí. V náročném táhlém stoupání odpadli Klaebo, Röthe a Iversen. Ujet se v čele pokusil Holund, ale jeho drobný náskok dlouho nevydržel. Bolšunov rozhodl v kopci před cílovou rovinkou, kterou už projel s jistotou první velké zlaté medaile v kariéře.

Běh na lyžích - skiatlon:
Muži (30 km): 1. Bolšunov (Rus.) 1:11:33,9, 2. Krüger -1,1, 3. Holund -1,7, 4. Klaebo -21,5, 5. Iversen -22,1, 6. Röthe (všichni Nor.) -47,3, 7. Musgrave (Brit.) -1:33,3, 8. Jakimuškin (Rus.) -2:00,3, 9. Poromaa (Švéd.) -2:00,4, 10. Cologna (Švýc.) -2:00,8, ...26. Fellner -4:01,6, 37. Knop -5:00,3, 53. Bešťák (všichni ČR) -8:09,4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme