Sáblíková zahájila sezonu 5. místem na trati 3000 metrů, Světový pohár v Japonsku ovládla Wiklundová

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupila do nové sezony Světového poháru na dlouhých tratích pátým místem v závodu na 3000 metrů. V japonském Obihiru se z vítězství radovala úřadující mistryně světa na této distanci Ragne Wiklundová z Norska.

Obihiro (Japonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Profimedia

Šestatřicetiletá Sáblíková měla před úvodní akcí poháru zdravotní problémy. Po příletu do Japonska onemocněla, brala antibiotika a musela omezit trénink. V sobotu se ale postavila na start závodu na 1500 metrů a ovládla divizi B, v neděli podle očekávání nechyběla na trojce.

Jsou to moje poslední tři sezony, prozradila Sáblíková plány. V reprezentaci je i její o 23 let mladší sestra

Číst článek

Trojnásobná olympijská šampionka zajela čas 4:04,60 a o více než tři sekundy vylepšila své sezonní maximum z říjnových závodů v Inzellu. Za Wiklundovou tentokrát Sáblíková zaostala o 2,72 sekundy, od medaile ji dělilo devět desetin. Druhá skončila Japonka Momoka Horikawaová, třetí Antoinette Rijpmaová-De Jongová z Nizozemska.

„S časem jsme spokojená, i když ten projev nebyl ideální. Po všem, co mě minulý týden potkalo, si myslím, že to nedopadlo vůbec špatně. Měla jsem strach, že vypadnu z áčka. Musím říct, že mě osobně to docela překvapilo,“ řekla Sáblíková v nahrávce pro média.

Rekord soupeřky

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se představila ve čtvrté rozjížďce společně s nakonec vítěznou Wiklundovou, která zajela rekord dráhy.

„Každá jsme si jela sama, protože byla docela dost přede mnou. Vyhrála bezkonkurenčně a musím říct, že je krása se dívat na to, co předvádí na ledě. I když jsem se na to dívala hodně z dálky,“ pousmála se Sáblíková.

Sobotní start na patnáctistovce brala jako test. „A překvapila mě. Poslední kolo ale nebylo úplně dobré,“ řekla Sáblíková. Nyní ji čeká přesun do Pekingu, kde SP příští týden pokračuje druhým dílem. „Snad mě trojka nezláme a budu moct trénovat a připravovat se na další závody,“ přála si česká reprezentantka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme