Biatlonisté skončili ve smíšené štafetě šestí. Dvojici Šlesingr a Jislová se nedařilo, dojeli sedmnáctí

Čeští biatlonisté vybojovali ve smíšené štafetě Světového poháru ve slovinské Pokljuce 6. místo. Čtveřice Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková ztratila na vítěznou Francii necelé dvě minuty. Michal Krčmář musel na druhém úseku na jedno trestné kolo. Francie slavila v sobotu na posledním Světovém poháru před mistrovstvím světa zlatý double, protože předtím byla nejrychlejší i ve štafetě dvojic.

Pokljuka (Aktualizováno: 19:36 25. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Právě klasický mix 13. února program mistrovství světa v Anterselvě zahájí a česká čtveřice výrazně vylepšila 11. místo z listopadové štafety v Östersundu. Tam začínaly ženy, v sobotu absolvovali první polovinu závodu muži.

Ženám ve vytrvalostním závodě vládla Němka Herrmannová, české biatlonistky propadly

Číst článek

Moravec závod dobře rozběhl, udržel se v popředí a s jedním dobíjením předával na šestém místě. Krčmářovi však na stojce náboje nestačily a po trestném kole se propadl na devátou příčku.

„Trestné kolo mrzí vždycky. Doufám, že se z toho oklepe a nepotáhne se to dál na mistrovství světa. Jinak si myslím, že střelba – dvě dobíjení – bylo super a myslím si, že kdyby se před startem řeklo, že budeme šestí, tak to bereme všema deseti. Myslím, že to všechny nakopne a trochu naplní optimismem, že to není úplně ztracené,“ hodnotila na Radiožurnálu finišmanka Eva Kristejn Puskarčíková.

Davidová tým podržela čistou střelbou i rychlým během, odstup na medaile však byl půl minuty. „Jsem ráda, cítila jsem se dobře. Ono to může trochu zkreslovat, protože přeci jenom ty štafety nebyly postavené jako nejsilnější od všech týmů. Ale je příjemné, když konečně máte na to jet s nimi nebo je předjíždět. Jsem ráda, že ukazujeme, že biatlon umíme, že se tady jenom neválíme a nejsme tady na dovolené,“ popsala Markéta Davidová.

Johannes Bö vítězí i po narození syna. ‚Doufám, že nenechá tatínka vyspat,‘ žertoval Fourcade

Číst článek

Puskarčíková, jež prodělala nedávno virózu, klesla z páté příčky na šestou za švédskou finišmanku Elisabeth Högbergovou, nicméně vrátila trochu radosti do české reprezentace. Předchozí starty totiž biatlonistům nevyšly. Generálkou před mistrovstvím světa v Anterselvě budou nedělní závody s hromadným startem.

„Ondra to výborně rozjel, i když mu na konci docházely síly a měl drobnou kolizi. Bimbo bohužel na stojce pospíchal až moc a nebyl schopen dostřelit poslední ránu. Makula - pochvala, odvedla velký kus práce. Eva na tom není zatím běžecky optimálně po viróze, ale střelecky super,“ uvedl kouč Zdeněk Vítek pro Českou televizi.

O triumf Francie se postarali Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Justine Braisazová a Julia Simonová. Navázali na předchozí vítězství krajanů Anais Bescondové a Emiliena Jacquelina ve štafetě dvojic. Michal Šlesingr a Jessica Jislová zaostali v běhu, devětkrát chybovali a skončili sedmnáctí.

Závody SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Smíšená štafeta dvojic: 1. Bescondová, Jacquelin (Fr.) 38:33,1 (0 trest. okruhů + 5 dobíjení), 2. Ojaová, Zahkna (Est.) -5,9 (0+3), 3. Hauserová, Eder (Rak.) -12,1 (0+6), 4. Lunderová, Gow (Kan.) -16,0 (0+6), 5. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -28,8 (1+4), 6. Cadurischová, Wiestner (Švýc.) -40,7 (0+7), ...17. Jislová, Šlesingr (ČR) -2:11,7 (0+9).

Smíšená štafeta: 1. Francie (Fillon Maillet, Desthieux, Braisazová, Simonová) 1:17:53,3 (0+8), 2. Norsko (T. Bö, J.T. Bö, Solemdalová, Tandrevoldová) -40,6 (0+4), 3. Německo (Horn, Kühn, Hettichová, Hinzová) -1:01,4 (0+5), 4. Rusko -1:24,8 (0+7), 5. Švédsko -1:34,1 (0+6), 6. ČR (Moravec, Krčmář, Davidová, Kristejn Puskarčíková) -1:49,8 (1+5).

Jakub Marek, Jan Suchan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme