Závod mi vyšel, pro psychiku to může hrát velkou roli, pochvaloval si Moravec 11. místo ze sprintu

Světový pohár biatlonistů měl v pátek v Oberhofu na programu závod ve sprintu. Z vítězství se nakonec radoval Martin Fourcade z Francie a z českých závodníků se nejlépe dařilo Ondřeji Moravcovi, který ve střelbě ani jednou nechyboval a skončil na 11. místě.

Oberhof Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Zdroj: Profimedia

Dalším českým závodníkům se na 2,5 kilometru dlouhém okruhu v Oberhofu příliš nedařilo. Moravcovi se ale nejspíš vyplatilo, že vynechal předvánoční závody ve Francii a návrat mezi biatlonovou elitu dopadl přesně podle jeho představ.

Moravec střílel přesně a ve sprintu dojel jedenáctý. Z vítězství se radoval Fourcade

Číst článek

„Já jsem strašně spokojený. Závod mi vyšel, chtěl jsem si pohlídat střelbu. Hodně mi pomůže, že se mi teď zadařilo a závod vyšel. Pro psychiku to může hrát velkou roli,“ prozradil Moravec v rozhovoru pro Radiožurnál.

Krčmářovi nevyšla střelba

Z dalších Čechů bodovali už jen Tomáš Krupčík, který před závodem bojoval s virózou a nakonec dojel na 34. místě a o příčku horší Michael Šlesingr. Stříbrný olympijský medailista Michal Krčmář si závod pokazil čtyřmi chybami vestoje.

Kvůli očekávanému narození potomka chyběl na startu Bö, kterého mohl zastoupit jeho bratr Tarjei. Ten ale výrazně ztratil kvůli málo vídanému zaváhání po druhé střelbě. Jednou minul, ale místo na trestné kolo pokračoval dál. Svůj omyl si uvědomil a vrátil se, musel však v opačném směru vyjet sjezd po střelnici a propadl se do třetí desítky.

Sedminásobný vítěz SP Fourcade byl nejrychlejší na trati, přesný na střelnici a připsal si 22. výhru ve sprintu. V počtu vítězství v této disciplíně ve Světovém poháru se dostal před J. T. Böa na druhé místo historických tabulek, které vede s 35 triumfy legendární Nor Ole Einar Björndalen. Fourcade zvítězil o 25,5 sekundy před krajanem Emilienem Jacquelinem. Třetí příčku obsadil domácí Johannes Kühn.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme