Mladíka Marečka čeká v Oberhofu biatlonová štafeta s dospělými. ‚Cílem je první pětka,‘ říká trenér

Světový titul už získal, vloni to ale ještě bylo v juniorské kategorii. V těchto dnech se už ale musí biatlonista Jonáš Mareček v německém Oberhofu porovnávat s daleko ostřílenějšími závodníky. Poslední výzva ho přitom při premiérové účasti na mistrovství světa čeká v sobotní štafetě.

Oberhof (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonáš Mareček

Jonáš Mareček | Foto: Lisa Leutner | Zdroj: Reuters

„Víme, jaký je to je závodník. Když přijde závod, je připravený. Zapne hlavu a jde na to.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladíka Marečka čeká v Oberhofu biatlonová štafeta s dospělými. „Cílem je první pětka," říká trenér

Právě ideální závodní nastavení tak bylo podle střeleckého trenéra Matthew Emmonse jedno z kritérií, které při hledání čtvrtého člena štafety rozhodlo ve prospěch Jonáše Marečka. 

A co víc - dvaadvacetiletý rodák z Nového Města na Moravě už se v týmové soutěži v letošní sezóně několikrát osvědčil.

„Skoro všechny štafety, co jel, byly pěkné. Myslím si, že je zvyklý, když jede jako poslední,“ doplňuje pro Radiožurnál Sport Emmons.

A nejvíc dal o sobě vědět Jonáš Mareček v úvodu sezony na Světovém poháru v Kontiolahti, kde dovezl českou štafetu na nejlepší pozici za poslední tři roky.

„Určitě by bylo skvělé, kdyby se to povedlo tak jako tam. Zajet ten poslední úsek a zvládnou střeleckou stránku,“ vzpomíná Jonáš Mareček na svůj výborný finiš, který by rád zopakoval i v nejdůležitější štafetě sezony.

A že čeští muži můžou znovu bojovat při ideálním výkonu mezi nejlepšími, o tom je přesvědčený i trenér střelby Matthew Emmons.

„Už v létě jsem řekl klukům, že nevidím důvod, proč nemohou být v první pětce. Jsou tam samozřejmě týmy jako Norsko, Švédsko a tak dále, ale nevidím důvod, proč tam být také nemůžeme. To je určitě cíl,“ řekl na závěr.

Štafety mužů i s českou sestavou Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a Jonáš Mareček startují v 11.45 minut, ženy pak vyjedou v 15.00. Navzdory předpovědím o silném větru by se oba závody měly uskutečnit podle plánu, jak potvrdili v ranních hodinách organizátoři.

Oba závody uslyšíte na Radiožurnálu Sport v přímém přenosu, Radiožurnál bude své posluchače informovat v pravidelných vstupech.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme