Běžec na lyžích Maxim Vylegžanin přijde o dvě medaile ze Soči a už nikdy nesmí závodit na olympiádě

Ruský běžec na lyžích Maxim Vylegžanin přijde o svá dvě stříbra ze zimní olympiády v Soči z roku 2014 a byl doživotně vyloučen z olympijských her. Mimo něj byli diskvalifikováni i další tři ruští lyžaři.

Moskva, Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařský maraton v Soči ovládli ruští běžci. Zleva Vylegžanin, Legkov, Černousov. První dva ale už byli vyloučeni.

Lyžařský maraton v Soči ovládli ruští běžci. Zleva Vylegžanin, Legkov, Černousov. První dva ale už byli vyloučeni. | Zdroj: Reuters

Maxim Vylegžanin měl už od loňska pozastavenou činnost od Mezinárodní lyžařské federaci (FIS) stejně jako jeho reprezentační kolega Alexandr Legkov.

V únoru 2017 jim sportovní arbitráž v Lausanne nedovolila startovat na mistrovství světa ve finském Lahti.

Rusové budou žádat o vydání bývalého šéfa antidopingové kanceláře, ten nyní žije v USA

Číst článek

Při olympijských hrách v ruském Soči v roce 2014 získal Vylegžanin celkem tři stříbrné medaile. O první přišel po odhalení dopingu svého štafetového kolegy Alexandra Legkova.

Další získal ve sprintu dvojic spolu s Nikitou Krjukovem, pak skončil druhý na 50 kilometrů klasicky. V závodě zvítězil opět Legkov, kterému byl ale cenný kov odebrán.

Legkov už byl potrestán v minulém týdnu. Jeden z nejúspěšnějších ruských běžců už také nikdy nebude moc závodit na olympijských hrách a přišel o všechny svá umístění.

Dalšími potrestanými z ruské reprezentace jsou Alexej Petuchov, Jevgenija Šapovalovová a Julia Ivanovová. Všichni dostali stejný trest jako Legkov s Vylegžaninem.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme