Strýcová si na rozlučkovém Wimbledonu zahraje o titul. V semifinále čtyřhry vyřadila Bouzkovou

Tenistka Barbora Strýcová si zahraje v rámci rozlučkového turné finále čtyřhry ve Wimbledonu. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně spolu s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej zdolaly česko-španělskou dvojici Marie Bouzková, Sara Sorribesová 6:4, 6:1 a v nedělním souboji o titul vyzvou australsko-belgický pár Storm Hunterová, Elise Mertensová. Na trávě v All England Clubu mohou zopakovat společný triumf z roku 2019.

Londýn (Aktualizováno: 19:49 14. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová se spoluhráčkou Sie Šu-wej

Barbora Strýcová se spoluhráčkou Sie Šu-wej | Zdroj: Profimedia

Bývalá světová jednička v deblu Strýcová a Sie Šu-wej mohou získat druhý společný grandslamový titul a nahradit na trůnu loňské vítězky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Nasazené jedničky se z turnaje odhlásily kvůli zranění Krejčíkové.

Český tenis má jistou finalistku Wimbledonu. V semifinále čtyřhry nastoupí Bouzková proti Strýcové

Číst článek

„Je to strašně emotivní. Být po čtyřech letech zase ve finále je úžasné," řekla novinářům Strýcová. "Už sice na sebe nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přeci jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, co můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu,“ doplnila.

Strýcová se na tenisové kurty vrátila po mateřské přestávce letos v dubnu. Po Wimbledonu nastoupí na přelomu července a srpna na domácím turnaji Livesport Prague Open. S kariérou se definitivně rozloučí v září na US Open.

Strýcová se Sie Šu-wej vykročily za postupem díky vydařené koncovce prvního setu. V desáté hře získaly rozhodující brejk a sadu získaly za necelou hodinu ve svůj prospěch. Ve druhém setu utekla nenasazená česko-tchajwanská dvojice do vedení 5:0 a žádné drama již nedovolila.

„Po utkání jsem byla strašně dojatá a myslím, že jsem trochu strhla Šu-wej. Ona není cíťa a neukazuje emoce. Najednou byla také emotivní a objímala mě. V zákulisí byla šťastná, že jsem ji takhle nikdy neviděla,“ uvedla Strýcová. „Jen jsem jí říkala, že tomu nemůžu uvěřit, že jsme zase ve finále, jestli to je sen nebo se to fakt děje. A ona mi odpovídala: ‚Its ok Barbora, its ok‘. Ona je nejvíc,“ doplnila s úsměvem česká tenistka.

Sedmatřicetiletá Sie Šu-wej může triumfovat ve čtyřhře ve Wimbledonu počtvrté, vedle čtyři roky starého triumfu se Strýcovou uspěla na londýnské trávě také v letech 2013 a 2021. Strýcová může získat druhý grandslamový deblový titul v kariéře. Poražené semifinalistky Bouzková se Sorribesovou zaznamenaly nejlepší společné vystoupení na grandslamu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme