Strýcové se splnil sen. S Wimbledonem se rozloučila jako šampionka ve čtyřhře

Tenistka Barbora Strýcová vyhrála v rámci rozlučkového turné čtyřhru ve Wimbledonu. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně porazila v nedělním finále s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej australsko-belgický pár Storm Hunterová, Elise Mertensová 7:5, 6:4 a společně zopakovaly na trávě v All England Clubu triumf z roku 2019. Duel vyhrály za hodinu a 52 minut.

Londýn (Aktualizováno: 23:25 16. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podruhé v kariéře ovládla Barbora Strýcová Wimbledon ve čtyřhře. Znovu se radovala s parťačkou Hsieh Su-Wei

Podruhé v kariéře ovládla Barbora Strýcová Wimbledon ve čtyřhře. Znovu se radovala s parťačkou Hsieh Su-Wei | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Strýcová se Sie Šu-wej získaly druhý společný grandslamový titul a nahradily na trůnu stejně jako před čtyřmi lety Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Turnajové jedničky do soutěže nenastoupily kvůli zranění Krejčíkové. Strýcová vyhrála grandslam podruhé, Sie Šu-wej má šestý triumf a druhý letošní po Roland Garros. Ve Wimbledonu uspěla počtvrté.

Bývalá světová jednička v deblu Strýcová se na kurty vrátila po mateřské přestávce letos v dubnu. Po Wimbledonu nastoupí na přelomu července a srpna na domácím turnaji v Praze. S kariérou se má definitivně rozloučit v září na US Open.

Nenasazené Strýcová se Sie Šu-wej měly před zraky legendární Martiny Navrátilové v prvním setu dvakrát manko brejku. Vždy se jim ale podařilo vrátit do hry a v závěru dostaly favoritky pod tlak. Za stavu 5:4 ještě nevyužily tři setboly, v dramatické koncovce za stavu 6:5 ale soupeřky opět zatlačily a proměnily šestý setbol. Sadu získaly i navzdory tomu, že si v závěru Strýcová zvrtla nohu.

Ve druhém setu si vzala Strýcová za stavu 2:1 pauzu na ošetření. Česko-tchajwanskému páru se poté podařilo získat brejk a utéct do vedení 4:1. Turnajové trojky Hunterová s Mertensovou ale vyrovnaly.

V deváté hře udržela často se hecující Strýcová servis a za stavu 5:4 si po jejích dvou smečích vypracovaly se spoluhráčkou dva mečboly. Ten druhý využily a Strýcová radostí padla na trávu. Později se neubránila slzám.

„Cítím se nejvíc šťastná a těším se na bál pro šampiony. Je to pro mě naposledy, takže tam chci alespoň na hodinku jít. Jinak úspěchu ze zápasu pořád nemůžu uvěřit, je to něco neskutečného,“ řekla Strýcová po triumfu ve Wimbledonu Radiožurnálu Sport. 

jpa, rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme