Američané sní 20 let po triumfu Roddicka o domácím vítězi tenisového US Open. Mladá generace je nadějná

Hned tři američtí tenisté se probojovali do čtvrtfinále US Open. Zároveň je jasné, že minimálně jeden z trojice Taylor Fritz, Ben Shelton a Frances Tiafoe si na domácím Grand Slamu zahraje semifinále. Američtí fanoušci mají ohledně nové talentované generace velká očekávání.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frances Tiafoe

Frances Tiafoe | Foto: Brendan Mcdermid | Zdroj: Reuters

Zatímco americké tenistky neměly v posledních 20 letech o velké úspěchy nouzi, jejich mužským protějškům se moc výrazných průlomů nepovedlo. V roce 2003 vyhrál Andy Roddick US Open a je stále posledním americkým mužským grandslamovým vítězem.

„Celou naši kariéru slýcháme otázky, kdo bude další Roddick. Všichni to chceme hrozně moc dokázat,“ řekl pro Reuters Taylor Fritz, který se ve čtvrtfinále utká s Novakem Djokovićem. Úspěšnější z duelu narazí v semifinále na vítěze domácího derby mezi Tiafoem a Sheltonem.

Je tak jasné, že alespoň jeden domácí tenista se dostane mezi nejlepší čtyřku turnaje. Frances Tiafoe to dokázal už loni. Navíc jako první Afroameričan od legendárního Arthura Ashe v roce 1972, po němž se jmenuje centrální kurt areálu ve Flushing Meadows, kde se celé US Open hraje. 

Američané mají ve Fritzovi a Tiafoem dva silné 25leté hráče. O rok starší je potom Tommy Paul, který si na US Open vedl také dobře, než ho v osmifinále vyřadil nejmladší z amerických tenisových nadějí, 20letý Ben Shelton. Ten na sebe mimo jiné v zápase upozornil i nejrychlejším servisem letošního US Open a druhým nejsilnějším v celé historii turnaje.

„Tihle hráči byli vždycky moc šikovní a talentovaní,“ nešetřil chválou na své kolegy Frances Tiafoe.

„Když se podíváme na Tommyho, tak mu chvíli trvalo, než se vypracoval. Dnes ale věří víc než kdokoliv jiný, že dojde na vrchol. Taylor samozřejmě hraje skvěle už nějakou dobu. Ben měl trochu nevyrovnanou sezonu, ale teď hraje výborný tenis. Je krásné vidět, že se tolika z nás daří. Snad to bude pokračovat,“ doplnil.

Fritz s Tiafoem aktuálně uzavírají nejlepší desítku světového žebříčku ATP. Paul je na 14. místě a Shelton je 47. Celkově mají Američané v nejlepší stovce hned 11 tenistů. 

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme