Tenistku Mooreovou zbavili obvinění z dopingu. Za pozitivní nález mohlo kontaminované maso

Britská tenistka Tara Mooreová byla zbavena obvinění z dopingu. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu (ITIA) v sobotu informovala o tom, že za pozitivní nález mohlo kontaminované maso.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská tenistka Tara Mooreová během prvního kola Wimbledonu

Britská tenistka Tara Mooreová byla zbavena obvinění z dopingu (ilustrační foto) | Foto: Action Images / Tony O'Brien Livepic | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Mooreová byla suspendována loni v červnu poté, co po finále čtyřhry dubnového turnaje v Bogotě měla pozitivní test na nandrolon a boldenon. Tenistka se hájila tvrzením, že nikdy vědomě nedopovala a nezávislá komise jí nyní dala za pravdu.

Mooreová na osvobozující verdikt reagovala kritikou, že Mezinárodní agentura pro integritu tenisu trvalo rozhodnutí tak dlouho. „Po devatenácti měsících jsme konečně já a všichni v týmu dostali odpověď, kterou jsme znali od samého začátku,“ uvedla na sociální síti X bývalá britská deblová jednička.

„Bude trvat déle než těch devatenáct měsíců, než se vzpamatujeme z toho, čím jsme si za tu dobu prošli. Ale vrátíme se silnější než dřív,“ dodala Mooreová.

V Bogotě měla pozitivní test také chilská hráčka Bárbara Gaticaová a i její suspendace byla zrušena. Jihoameričanka však ani tak hrát nemůže, protože před rokem dostala tříletý distanc za to, že v roce 2016 vzala úplatek a úmyslně prohrála zápas.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme