Tenisový Turnaj mistryň bude i letos s českou účastí. Kvalifikovaly se Muchová i Vondroušová

Tenistky Karolína Muchová a Markéta Vondroušová si poprvé v kariéře zahrají Turnaj mistryň. O jejich postupu na elitní akci pro osmičku nejlepších hráček sezony rozhodly porážky Marie Sakkariové a Jeleny Ostapenkové ve čtvrtfinále v Pekingu. Obě rivalky už na zbývajících turnajích WTA v sezoně nemohou získat dostatek bodů, aby české reprezentantky v letošním žebříčku předstihly.

Peking (Aktualizováno: 16:54 6. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Wimbledonská šampionka Vondroušová figuruje v pořadí Singles Race na šestém místě, finalistka Roland Garros Muchová je sedmá. Poslední postupové osmé místo získala Uns Džábirová z Tuniska, takže už je jasné kompletní obsazení turnaje. Ve čtyřhře mají na Turnaji mistryň jistý start Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Turnaj mistryň v Mexiku a Pohár Billie Jean Kingové ve Španělsku. Tenistky straší program konce sezony

Číst článek

Řekyně Sakkariová ztroskotala na devatenáctileté Američance Coco Gauffové, která po suverénním výkonu zvítězila 6:2, 6:4 a svou rekordní sérii prodloužila na 16 výher. Více vítězství v řadě v této sezoně na WTA Tour žádná tenistka nevybojovala.

Třetí nasazená Gauffová naposledy prohrála začátkem srpna v Montrealu, poté po finálové výhře nad Muchovou vyhrála turnaj v Cincinnati a následně na US Open získala první grandslamový titul. Nyní na ni recept nenašla ani Sakkariová, jež před dvěma týdny slavila zisk trofeje v Guadalajaře a v závěru sezony útočila na postup do Cancúnu. Turnajová šestka rozjeté Američance podlehla za 80 minut.

Sakkariová maximálně náhradnicí

Sakkariová k udržení naděje na Turnaj mistryň potřebovala uhrát na turnaji WTA1000 v Pekingu alespoň semifinále. Nyní může doufat ve start pouze z pozice náhradnice.

Třináctá nasazená Ostapenková, jež je v letošním žebříčku na 14. místě a její šance na Turnaj mistryň byly spíše teoretické, podlehla Rusce Ljudmile Samsonovové 3:6, 2:6. Samsonovová se v semifinále střetne s Jelenou Rybakinovou z Kazaschtánu, která porazila 7:5, 6:2 světovou jedničku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Jako další se Gauffové postaví bývalá světová jednička Iga Šwiateková. Druhá nasazená Polka nevyužila proti Caroline Garciaové setbol, nakonec ale Francouzku zdolala po třísetové bitvě 6:7, 7:6, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme