Vondroušové životní zápas. Ve finále Wimbledonu ji čeká Jabeurová, v případě vítězství raketový posun

Markéta Vondroušová se pokusí udělat poslední krok k nečekanému triumfu ve Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletá tenistka se ve finále na trávě v All England Clubu utká o premiérový grandslamový titul s nasazenou šestkou Tunisankou Ons Jabeurovou, která chce v Londýně napravit loňský finálový neúspěch s Jelenou Rybakinovou. Utkání na centrkurtu je na programu od 15.00.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Sokolovská rodačka je ve finále grandslamu podruhé, o titul hrála už v roce 2019 na Roland Garros. S osmadvacetiletou Jabeurovou se utká posedmé.

Nadšená Navrátilová po postupu Vondroušové do finále. Vypadala jako veteránka na trávě, chválila

Číst článek

Mají spolu bilanci 3:3, oba letošní duely na Australian Open a v Indian Wells ale vyhrála Vondroušová. Po turnaji se posune z 42. místa žebříčku WTA minimálně na 16. příčku. V případě vítězství by se měla dostat do první desítky.

Stříbrná olympijská medailistka z Tokia je další českou finalistkou Wimbledonu po Karolíně Plíškové v roce 2021. Může se stát také první českou šampionkou travnatého grandslamu od roku 2014, kdy podruhé zvítězila Petra Kvitová.

Před ní turnaj vyhrála také Jana Novotná (1998) a devětkrát triumfovala rekordmanka Martina Navrátilová. Ta ale získala všechny trofeje pod americkou vlajkou.

Vítězka dvouhry si připíše na konto 2,35 milionu liber (65 milionů korun), poražená finalistka získá poloviční částku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme