Tenistka Bouzková v Torontu zaskočila světovou osmičku Stephensovou a zahraje si osmifinále

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v Torontu porazila 6:2 a 7:5 osmou hráčku světa a vítězku předloňského US Open Američanku Sloane Stephensovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková z Lotyšska, nebo Anastasia Pavljučenkovová z Ruska.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Marie Bouzkové po výhře nad Sloane Stephensovou ve druhém kole turnaje WTA v Torontu

Radost Marie Bouzkové po výhře nad Sloane Stephensovou ve druhém kole turnaje WTA v Torontu | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

Bouzková si s loňskou finalistkou poradila za hodinu a 43 minut a z pohledu umístění ve světovém žebříčku si 91. hráčka pořadí připsala největší úspěch v kariéře. Jednadvacetiletá Češka totiž dosud prohrála všech sedm zápasů s tenistkami z první padesátky.

„Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Prošla jsem kvalifikací a asi jsem si na kurt zvykla. Teď jsem bojovala o každý míček a nějak jsem vyhrála,“ citoval server WTA Bouzkovou.

„S Ostapenkovu jsem hrála v juniorech, ale proti Pavljučenkovové jsem ještě nikdy nenastoupila. Obě jsem ale často viděla v televizi, tak se na ně kouknu i teď a připravím se na zápas,“ dodala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme