Lehečka se do finále v Dauhá nepodívá. Od Murryho dostal kanára a nevyužil pět matchballů

Jednadvacetiletý český tenista Jiří Lehečka si v Dubaji první finále v kariéře nezahraje. Na úvod semifinále dostal od bývalé světové jedničky Andyho Murrayho z Velké Británie kanára, přesto sahal po vítězství, ale neproměnil pět mečbolů a prohrál 0:6, 6:3 a 6:7.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lehečka s prohrál 0:6, 6:3 a 6:7

Lehečka s prohrál 0:6, 6:3 a 6:7 | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

První set Lehečka vůbec nezvládl a trojnásobnému grandslamovému šampionovi v něm podlehl za 33 minut. Do druhé sady ale český hráč nastoupil jako vyměněný, vypracoval si náskok 4:1 a bez potíží vyrovnal.

Krejčíková porazila v semifinále Američanku Pegulaovou. O titul si v Dubaji zahraje se Šwiatekovou

Číst článek

V rozhodujícím setu Lehečka využil breakball na 2:1, vzápětí ale sám podání neudržel a Murray srovnal. Českého hráče to ale nerozhodilo a okamžitě sebral soupeři servis, ujal se vedení 3:2 a vypadalo to, že míří za postupem.

Jenže Lehečkovi ani pět matchballů nakonec na postup nestačilo. První dva nevyužil při soupeřově servisu za stavu 5:3, další tři měl při vlastním podání za stavu 5:4, kdy vedl dokonce 40:0. Murray ale dokázal vyrovnat a ujal se vedení 6:5.

Lehečka si nakonec vynutil tie-break, ve kterém otočil z 1:3 na 4:3, ale závěr patřil zkušenému soupeři. První mečbol za stavu 5:6 ještě český talent odvrátil, ale poté neudržel podání a Murray pro sebe zkrácenou hru získal poměrem 8:6.

Murray, jenž je po vleklých zdravotních potížích na 70. místě žebříčku, si o první titul od roku 2019 zahraje proti vítězi duelu mezi Rusem Daniilem Medveděvem a Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady. V Dauhá ho navíc čeká rekordní páté finále, v letech 2008 a 2009 získal titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme