‚V Ostravě jsem poprvé a jsem nadšený.‘ Zlaté tretry se zúčastní nejrychlejší sprinter současnosti Coleman

Ve sprintu na 100 metrů dokázal před dvěma lety v Londýně předběhnout Usaina Bolta. Aktuálně chce Američan Christian Coleman překonat legendárního Jamajčana i na Zlaté tretře v Ostravě. Ve čtvrtek bude atakovat Boltův rekord mítinku v běhu na 200 metrů, který má hodnotu 19,83 sekundy.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Christian Coleman se zúčastní ostravské Zlaté tretry

Američan Christian Coleman se zúčastní ostravské Zlaté tretry | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Určitě je to možné! Můj osobák je pouze od dvě setiny horší než Boltův ostravský rekord. Navíc už je dva roky starý. Loni jsem se totiž zranil a dvoustovku jsem vůbec neběhal. Tento rok se ale cítím skvěle. Daří se mi v běhu na sto metrů a věřím, že dvoustovka se mi povede také,“ řekl Radiožurnálu americký sprinter Christian Coleman, který na Diamantové lize v norském Oslu zaběhl nejrychlejší letošní čas na 100 metrů a je považován právě za možného nástupce Usaina Bolta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Christian Coleman se představí na Zlaté tretře v Ostravě

„Bolta jsem vždy obdivoval. Právě on posunul světový sprint o úroveň výš. Je to obrovská ikona a vzor. Já ale chci jít vlastní cestou a psát svůj příběh. Doufám, že jednou budou odborníci a fanoušci hledat někoho, kdo ve světě atletiky nahradí právě Christiana Colemana,“ přeje si třiadvacetiletý sprinter, který bude na Zlaté tretře startovat poprvé v kariéře. A těší se na moderní stadion i ostravské publikum.

„Je úžasné, když je na stadionu bouřlivá atmosféra. Závodníka to pokaždé namotivuje k tomu nejlepšímu výkonu. V Ostravě jsem poprvé a jsem nadšený. Slyšel jsem, že dráha je tady nová a hodně rychlá. Těším se na kvalitní závody,“ dodává současný nejrychlejší sprinter planety Christian Coleman. Americká hvězda se divákům na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích představí ve čtvrtek.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme