Krejčíková otočila duel s šestnáctiletou Ruskou a probojovala se do čtvrtfinále Australian Open

Barbora Krejčíková dokázala otočit osmifinálový duel s ruskou soupeřkou MIrrou Andrejevovou a po setech 4:6, 6:3, 6:2 probojovala se do čtvrtfinále Australian Open. Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic vyrovnala v Melbourne své maximum a její další soupeřkou bude obhájkyně titulu Aryna Sabalenková z Běloruska.

Melbourne (Aktualizováno: 10:20 21. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Krejčíková zdolala o dvanáct let mladší Andrejevovou na třetí pokus. Vloni ve Wimbledonu ze vzájemného utkání odstoupila za stavu 3:6, 0:4 kvůli zranění, poté s mladou Ruskou prohrála v Pekingu dvakrát 2:6. Andrejevová nevyužila šanci probojovat se poprvé do grandslamového čtvrtfinále.

Jedenáctá hráčka světa Krejčíková otočila nepříznivý vývoj na letošním Australian Open už potřetí. V 1. kole se jí to povedlo proti Japonce Mai Hontamaové, ve třetím kole zdolala po obratu domácí Australanku Storm Hunterovou.

„Určitě je to dobrá zpráva. Jsem moc ráda, že jsem ve čtvrtfinále a že jsem zvládla tolik těžkých zápasů, které jsem tady musela odehrát. Plno z nich jsem prohrála první set, ale snažila se vždy zlepšit a najít cestu k vítězství,“ řekla spokojená Krejčíková pro Radiožurnál Sport.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková přišla v úvodní sadě s Andrejevovou třikrát o podání. Klíčový brejk získala Ruska v deváté hře, po níž sadu doservírovala. Krejčíková udělala v prvním setu 20 z celkových 39 nevynucených chyb.

Ve druhé sadě se ale česká tenistka vrátila do hry. Sice ještě přišla o vedení 2:0, v šestém gamu ale vzala Andrejevové opět podání a ruská tenistka na to zareagovala hozením rakety o zem. Do konce sady jí už Krejčíková žádný brejkbol nenabídla a srovnala.

Ve třetím setu Krejčíková předvedla stejně jako v minulém zápase s Hunterovou spolehlivý výkon. Díky brejku utekla do vedení 2:0, a poté co v šesté hře odvrátila poslední snahu Andrejevové o vyrovnání, zakončila při svém podání duel čistou hrou.

Daří se i v deblu

Ve hře zůstává Krejčíková také ve čtyřhře, kde ji čeká po boku Němky Laury Siegemundové osmifinále proti americko-ruské dvojici Emma Navarrová, Diana Šnajderová.

V případě postupu narazí na bývalou parťačku Kateřinu Siniakovou, která dnes uspěla s Australankou Storm Hunterovou proti ruské dvojici Jekatěrina Alexandrovová, Anna Kalinská a zvítězila dvakrát 6:2.

Siniaková s Hunterovou přišly v duelu proti Alexandrovové a Kalinské jen jednou o servis, samy soupeřkám vzaly podání pětkrát. Na rozdíl od utkání 2. kola proti Australankám Destanee Aiavaové a Maddison Inglisové jim nyní stačily k postupu dva sety.

Siniaková na konci minulé sezony úspěšnou spolupráci s Krejčíkovou přerušila. Vloni české tenistky společně Australian Open vyhrály.

mim, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme