Basketbalistky USK si v Eurolize poradily s Polkowicemi, po sedmé výhře v řadě stále vedou skupinu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazily v 9. kole Evropské ligy doma polské Polkowice 72:56, vyhrály v elitní soutěži posedmé za sebou a upevnily si vedení v základní skupině B. Nejlepší střelkyní českých mistryň byla německá pivotka Nyara Saballyová se 14 body. Její spoluhráčky Maite Cazorlaová a Veronika Voráčková přidaly dalších 11. Hostujícímu týmu nepomohlo ani 14 bodů bývalé hráčky USK Praha Dragany Stankovičové.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazily v 9. kole Evropské ligy doma polské Polkowice 72:56

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazily v 9. kole Evropské ligy doma polské Polkowice 72:56 | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Pražanky si vylepšily bilanci v Eurolize na 8-1 a oplatily soupeři dosud jedinou porážku v soutěži. V říjnu prohrály v Polsku 68:75. Poslední euroligové utkání v tomto kalendářním roce sehraje USK příští týden znovu doma proti maďarskému Györu.

Basketbalová dáma Hejková vypráví o Eurolize, Rusku, i o křivdách. ‚Nepřipouštět si, že je to těžké,‘ říká

Číst článek

První koš vstřelila po pár sekundách hostující Zala Friskovecová a odstartovala tím povedený úvod Polkowic.

Polský celek nepustil i bez hlavní hvězdy Brittney Sykesové v první čtvrtině USK do vedení a i díky třem tříbodovým košům získal vedení 19:12. Trenérka Natália Hejková, jež kvůli nachlazení koučovala zápas s respirátorem, si vzala oddechový čas a Pražanky v závěru snížily.

Hráčky USK se vrhly ve druhé čtvrtině za obratem a výrazně jim pomohla Saballyová. Německá pivotka vstřelila od stavu 19:24 sedm bodů v řadě a dostala Pražanky poprvé do vedení.

Saballyová poté kvůli úderu do obličeje vystřídala, brzy se ale vrátila a vylepšila si do přestávky střelecký účet na 12 bodů. Lehký náskok měly přesto Polkowice. Po trefě Stankovičové šly do kabin s vedením 37:35.

Stejně jako v řadě minulých zápasů ale vyšel USK nástup druhé půle. Po sedmi bodech za sebou se domácí vrátily do vedení 42:37 a díky zlepšené hře v obraně se dál soupeřkám vzdalovaly. Třetí čtvrtinu ovládly české mistryně jasně 22:7 a před závěrečnou částí měly třináctibodový náskok.

Pražanky dohrávaly duel bez vyfaulované kapitánky Teji Oblakové, v závěru už ale žádné drama nepřipustily. Polkowice se dotáhly na rozdíl jedenácti bodů 52:63, hráčky USK ale po trojce Terezy Vyoralové znovu odskočily a nakonec zvítězily o šestnáct.

Evropská liga basketbalistek - 9. kolo:

Skupina B:

ZVVZ USK Praha - BC Polkowice 72:56 (16:21, 35:37, 57:44)

Nejvíce bodů: N. Saballyová 14, Cazorlaová a Voráčková po 11 - Stankovičová 14, Friskovecová 13, Gajdaová 8. Fauly: 14:17. Trestné hody: 14/13 - 14/14. Trojky: 5:4. Doskoky: 38:31.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme