Po rychlém nástupu útlum. ‚Švédky nás přejely,‘ uznávají volejbalistky po kvalifikační porážce

České volejbalistky na úvod evropské kvalifikace zaváhaly. V utkání se Švédskem prohrály 2:3 na sety a zaplněné jablonecké hale předvedly během utkání neočekávanou proměnu.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédské volejbalistky překvapivě vyhrály zápas kvalifikace na ME v Jablonci po pěti setech.

Švédské volejbalistky překvapivě vyhrály zápas kvalifikace na ME v Jablonci po pěti setech. | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

„Jeden set zápas nedělá, ale my jsme měli vyhrát druhý set, ve kterém jsme vedli a bohužel jsme nedůsledně nedohráli koncovku. Švédky byly postupně agresivnější a my jsme tam dost ubrali,“ litoval pro Radiožurnál porážky českých volejbalistek se Švédskem 2:3 trenér Zdeněk Pommer.

České volejbalistky začaly kvalifikaci na mistrovství Evropy překvapivou prohrou 2:3 se Švédskem

Číst článek

V úvodu utkání evropské kvalifikace to přitom vypadalo, že český tým s přehledem zvládne roli favorita. Před výbornou kulisou vyhrál první sadu a ve druhé vedl 21:16, pak ale přišla série osmi bodů soupeře a následně i vyrovnání na sety. Od té doby jako by Češky zapomněly na své volejbalové dovednosti.

„Když jsme ve druhém setu vedly a pak se to obrátilo, šlo od té doby všechno dolů. Jsme ženské, všechno je na psychologa. Tohle je zkrátka ženský volejbal, takhle to je,“ kroutí s hořkým úsměvem hlavou blokařka Kateřina Holásková.

Češky přitom následnou sadu vyhrály rozdílem deseti bodů, pak ale přišel další útlum, z kterého už se nedokázaly dostat. S každou následnou rozehrou se Švédky zlepšovaly, na druhou stranu české volejbalistky chybovaly v obraně, na servisu, v útoku hrály stále méně odvážně.

„Všechno se sešlo. My jsme přestaly riskovat a ony se hrozně rozčapaly a bojovaly. My jsme bojovaly taky, nevzdaly jsme to, ale přišly nešťastné chyby a Švédky nás přejely,“ vystihla koncovku zápasu smečařka Helena Havelková.

Teď ale musí národní tým rychle na porážku zapomenout. Už v sobotu ho čeká další souboj o postup na evropský šampionát, tentokrát ve Finsku.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek v Jablonci nad Nisou:

Skupina E:

ČR - Švédsko 2:3 (19, -22, 15, -20, -7)

Rozhodčí: Skudnik (Slovin.), Vaško (SR). Čas: 114 min. Diváci: 1300.

Sestava a body ČR: Mlejnková 10, Strušková 6, Valková 2, Havelková 14, Holásková 12, Orvošová 16, libero Dostálová - libero Chevalierová, Purchartová 2, Kohoutová, Kossányiová 1, Šmídová, Kopáčová 3, Svobodová. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Švédska: I. Haaková 27, A. Haaková 17, Lundvallová 10.

Tallinn: Estonsko - Finsko 2:3 (15, 20, -23, -20, -7).

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme