Úspěšný investigativní reportér i sportovec. Kroupa je mistrem republiky v jezdecké vytrvalosti

Sbírá ceny nejen novinářské, ale i sportovní. Redaktor Českého rozhlasu Janek Kroupa v pracovní době odkrývá důležité kauzy, ve svém volném čase se dříve věnoval ragby a v současnosti jízdě na koních. V sobotu se stal ve Slavošově mistrem republiky v jezdecké vytrvalosti.

Slavošov (Ústecko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janek Kroupa se svým hnědákem Hektorem.

Janek Kroupa se svým hnědákem Hektorem. | Foto: Šimon Kroupa

„Začal jsem stárnout na ragby, tak jsme s dětmi začali jezdit na koníčky. Zalíbilo se jim to a mně později ještě víc než jim," vysvětloval pro Radiožurnál Janek Kroupa, jak se dostal k jezdecké vytrvalosti, které se věnuje šest let. Díky výsledkům v kvalifikacích se probojoval až do republikového šampionátu na 120 kilometrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Investigativní reportér Janek Kroupa je mistrem republiky v jezdecké vytrvalosti

Součtem časů za 7 hodin a 20 minut vyhrál. I jemu ale dělala trať po nočních deštích problémy. „Střídají se povrchy, takže terén je pro koně velmi těžký. Na trati byla spousta překážek, děr a brodů," popisoval Kroupa. Toho povzbuzovali i malí fanoušci, zatímco kůň Hektor dostával v parném počasí osvěžující sprchu.

Oba společně závod dokončili na prvním místě s více než hodinovým náskokem. „Nechal jsem Hektora běžet a on sám ve druhém kole po nějakých padesáti kilometrech zrychlil. Utekl zbytku a potom jsem ho spíš brzdil. V posledním kole měl ještě rezervu," řekl Kroupa. Devítiletý hnědý valach Hektor už má pro tuto sezonu odpracováno.

Kromě republikového závodu ve Slavošově s ním byl Kroupa druhý ve slovenském Šamoríně. Podunajské rovině, která jim obecně vyhovuje. „Je na ní rychlejší, ale chtěl jsem ho zkusit v kopcích. V tomhle terénu to šlo. Co by udělal těžší, nevím," dodal mistr republiky v jezdecké vytrvalosti Janek Kroupa.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme