Neumanová bude jezdit za prestižní tým UAE. ‚Beru to jako odměnu za můj posun cyklisticky i lidsky,‘ říká

Česká cyklistka Tereza Neumanová bude od příští sezony jezdkyní týmu UAE ADQ, za jehož mužskou část jezdí i dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar. Na začátku týdne to oznámila její budoucí nová stáj. O samotném přestupu, letošní sezoně i ambicích do budoucna mluvila v rozhovoru pro iROZHLAS.cz.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Neumanová ještě v dresu týmu Liv Racing TeqFind

Tereza Neumanová ještě v dresu týmu Liv Racing TeqFind | Zdroj: Profimedia

Jak se zrodil váš přestup do týmu UAE?
Začalo to už na jaře, kdy mě oslovili s nabídkou. Myslím, že to bylo v květnu, kdy jsem jela Vueltu Burgos ve Španělsku. 

Berete přestup jako odměnu za váš růst a taky dobré výsledky třeba na závodu Kolem Švýcarska?
Vím, že výsledky nebyly to nejpodstatnější pro tento přestup. Hodně je zaujalo, jak umím jezdit, pohybovat se v pelotonu a taky jak dokážu pomoct týmovým kolegyním. Samozřejmě i komplexnost a výkonnost roli hrála, bez toho vás nikdo neosloví.

Beru to spíš jako odměnu za to, kam jsem se za poslední dva roky dokázala posunout po všech stránkách. Jak cyklisticky, tak lidsky.

Jaká je provázanost mezi ženským a mužským týmem UAE?
Fungujeme úplně zvlášť. Myslím, že se máme hromadně potkat přes sezonou, ale během roku budeme odděleně.

Jakou pozici v novém týmu budete mít?
Moje pozice bude mít dvě roviny. Budu rozjíždět sprinty pro Italku Chiaru Consonniovou. Svojí šanci bych pak měla dostat na klasikářských závodech. Už za ty roky ve World Tour vím, kam chci směřovat.

Cíle jsou olympiáda i grand tours

Jaké závody byste v příští sezoně ráda jela?
Na prvním místě je určitě olympiáda v Paříži. Ráda bych také jela Strade Bianche a Paříž – Roubaix. A taky chci určitě na jednu z grand tours.

Máte ve World Tour nějaký oblíbený závod, na který byste se ráda soustředila?
To je pro mě asi právě Paříž – Roubaix, kterému bych chtěla dát příští rok další šanci a doufat, že budu mít víc štěstí.

Láká vás účast na Tour de France, která se letos poprvé pořádala i pro ženy?
Tour mě láká. Byl by to splněný sen. Ale je termínově hodně blízko olympiády, což je pro mě příští rok hlavní cíl, na který se chci soustředit.

Jak hodnotíte prozatím letošní sezonu?
Každou sezonu se snažím brát pozitivně, protože každý rok je posun. Letos jsem neměla tolik prostoru jezdit na sebe. Pokaždé když jsem ho ale dostala, dokázala jsem zajet okolo Top 10. Za to jsem ráda. 

Lukáš Liška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme