Speciální účes a přezdívka Medojed. Kickboxerka Mašková bude na Světových hrách bojovat o zlato

Kickboxerka Sandra Mašková je ve finále Světových her ve váhové kategorii do 56 kilogramů, i když za splněním svého cíle vykročila lehce rozpačitě. Nic si z toho ale nedělá, stejně jako Medojed, právě taková je totiž její přezdívka.

Vratislav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku.

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku. | Zdroj: czechteam.info

„Medojed se zrodil z mého obdivu k tomu zvířátku, protože je absolutně suverénní, je mu všechno jedno a vezme si, co chce. Lidi mi tak začali říkat sami, já jsem si to osvojila a líbí se mi to,“ říkala pro Radiožurnál ještě zadýchaná Sandra Mašková po čtvrtfinále.

Nakonec zvítězila sice jen 2:1 na body a odnesla si monokl, protože závěrečné kolo se jí nepovedlo, ale je jí to jedno. Do Vratislavi totiž přijela vyhrát, což potvrdila ve středu večer, kdy postoupila do finále. Zápas s polskou soupeřkou otočila z 0:3, kdy ji porazila během poslední minuty.

Ve své sbírce má kickboxerka pražského Tiger Teamu třetí místo z mistrovství světa a na Evropě už dokázala vybojovat titul. Teď míří Mašková stejně vysoko. Do semifinále proti domácí světové jedničce nastoupila ve speciálním účesu, spletenými copánky na hlavě zakončenými ne jedním ale hned několika menšími copy.

„Je to specialita pro bojové sporty, protože když má ženská v zápase vlasy rozpuštěné, nebo jen v culíku, tak to překáží. Leze to do všech stran. Musím říct, že už jsem vytrénovaná, protože nezápasím poprvé, takže účes mi trvá tak půl hodinky, ale to je jednodušší varianta,“ vysvětluje devětadvacetiletá Sandra Mašková.

Účes si plánuje nechat dokonce až do zítra, kdy ji čeká boj o zlato. „Moc se s tím nechci patlat. Stejně to je schované pod přilbou profesionální zápas to není, kde přilba chybí, takže myslím, že to nechám být,“ dodává 160 centimetrů vysoká Sandra Mašková, česká reprezentantka v kickboxu na Světových hrách v kategorii do 56 kilogramů.

Jakub Kanta, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme