Desetiletá smlouva za 700 milionů dolarů. Hvězdný baseballista Ohtani se rekordně upsal Dodgers

Hvězdný baseballista Šohei Ohtani po šesti letech v Los Angeles Angels podepsal v MLB rekordní smlouvu s jejich městským rivalem Dodgers. Podle médií si devětadvacetiletý Japonec vydělá za deset let 700 milionů dolarů (15,9 miliardy korun).

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šohei Ohtani ještě v dresu Los Angeles Angels

Šohei Ohtani ještě v dresu Los Angeles Angels | Foto: Orlando Ramirez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ohtani je unikátním univerzálním hráčem, díky své schopnosti nadhazovat i hrát na pálce je často přirovnáván k americké legendě Babeu Ruthovi. Po sezoně, v níž byl podruhé za sebou jednomyslně zvolen nejlepším hráčem Americké ligy, mu vypršela smlouva a stal se volným hráčem.

World Baseball Classic ovládli Japonci. Ve finále proti Američanům Ohtani vyautoval hvězdného Trouta

Číst článek

Po několika týdnech spekulací, kam zamíří, oznámil v noci na neděli podpis smlouvy s Dodgers. Její výší výrazně překonal rekord svého dosavadního spoluhráče Mikea Trouta, jenž má od Angels dostat 426 milionů dolarů za 12 let.

Ohtani, s jehož uměním se setkali letos v březnu na World Baseball Classic i čeští reprezentanti, musel letošní sezonu ukončit předčasně v září po operaci lokte. Kvůli ní nebude příští sezonu nadhazovat, na pálce by ho ale zranění omezovat nemělo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme