Roglič změnil dres, po odchodu z Jumbo-Visma bude jezdit za cyklistický tým Bora

Trojnásobný vítěz Vuelty i letošního Gira d'Italia Primož Roglič po odchodu z Jumbo-Visma bude závodit za německou stáj Bora-hansgrohe. Třiatřicetiletý slovinský cyklista podepsal smlouvu na dva roky a pokusí se v nových barvách vybojovat kýžený triumf na Tour de France. O Rogličově příchodu informoval média šéf týmu Ralph Denk.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primož Roglič ještě v dresu Jumbo-Visma

Primož Roglič ještě v dresu Jumbo-Visma | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

„Po Peteru Saganovi je to další milník. Může nám hodně pomoci a je to přesně to, co nám chybělo. I doteď jsme byli dobří, ale kousek nám vždycky scházel,“ řekl Denk s připomínkou slovenského mistra světa Sagana, jenž za Boru jezdil v letech 2017 až 2021.

Cyklista Roglič opustí po sezoně Jumbo-Visma. Za nizozemskou stáj ještě vyhrál Giro dell'Emilia

Číst článek

Roglič oznámil odchod z nabité sestavy Jumbo-Visma po sedmi letech před týdnem. Naposledy její dres bude hájit v sobotním monumentu Kolem Lombardie.

Vueltu vyhrál třikrát za sebou do předloňska, v roce 2021 dominoval i olympijské časovce v Tokiu. V roce 2020 měl Roglič blízko k triumfu také na Tour de France, ale v závěrečné horské časovce jej předstihl krajan Tadej Pogačar. Další dva ročníky bývalý skokan na lyžích kvůli zraněním nedokončil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme