Na stovce bylo hodně věcí špatně. Štafetu už jsem si užila, říká Seemanová po vstupu na šampionát

Čeští plavci začali úspěšně třetí den mistrovství Evropy v krátkém bazénu. Všech šest jich postoupilo do semifinále nebo finále, a některým se to povedlo dokonce ve dvou disciplínách. Barbora Seemanová vstoupila do evropského šampionátu v rumunské Otopeni až ve čtvrtek. Delší tratě, na které se připravuje, jsou totiž na programu až později.

Otopeni Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová postoupila na šampionátu v Otopeni na stovce i ve štafetě (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Seemanová plavala rozplavby kraulařské stovky a pak byla součástí české štafety na 4x50 metrů polohově. Na individuální trati postoupila do semifinále třetím nejrychlejším časem a ve štafetě předvedla excelentní sprint, kterým vytáhla Česko z hrany postupu mezi jisté finalisty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští plavci začali úspěšně třetí den mistrovství Evropy v krátkém bazénu.

„Teď se soustředím na dvoustovku a výš, takže tohle je pro mě takový divný začátek. Na stovce bylo špatně hodně věcí a byla jsem dost nervózní, protože to byl první start po roce, co jsem tuhle disciplínu plavala,“ popsala Seemanová pro Radiožurnál.

„Padesátka už byla o něčem jiném, už jsem si to mega užila. Hodnotím to pozitivně, ale stovku chci určitě změnit a zlepšit,“ dodala.

Kubovou účast na další olympiádě neláká, motivuje ji příprava dětí. ‚Dělám si pro a proti,‘ říká plavkyně

Číst článek

Delší tratě jsou na programu až ve druhé polovině šampionátu. Jinak z rozplaveb postoupily i další členky štafety, Barbora Janíčková a Kristýna Horská. Na stovku stylem znak se dostal dál i přes trochu horší výkon Miroslav Knedla. Ondřej Gemov bude plavat semifinále 200 metrů motýlek.

Představí v odpoledním semifinálovém a finálovém bloku, který se ale často zpožďuje. Hlavně kvůli tomu, že se i v plavání zkoumá video, které je podobné, jako ve fotbale.

Slouží ke kontrole pravidel a toho, co rozhodčí nemůže vidět. Na obou stranách bazénu jsou rozhodčí, kteří ale po zčeření hladiny nemůžou dobře vidět pod hladinu, což hlídá video. Například včera večer se řešila diskvalifikace jedné z nejrychlejších žen v semifinále 200 metrů.

Martin Charvát, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme