Philadelphia nestačila v NBA na Denver. Westbrook má další triple double, Washington ale prohrál

Basketbalisté Philadelphie prohráli v NBA na palubovce Denveru 95:104 a utrpěli druhou porážku za sebou. Zazářil především autor 30 bodů Jamal Murray. Michael Porter Jr. zaznamenal 21 bodů a 12 doskoků, Nikola Jokić nasbíral 21 bodů a 10 doskoků. Další triple double si připsal Russell Westbrook, který zaznamenal 22 bodů, 15 doskoků a 14 asistencí, ale Washington podlehl 104:114 v Charlotte

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač Washingtonu Russell Westbrook

Rozehrávač Washingtonu Russell Westbrook | Foto: Tommy Gilligan | Zdroj: Reuters

Murray i Porter dali po pěti trojkách a domácí uspěli proti lídrovi Východní konference přesto, že ztratili 20 míčů. Nová posila Aaron Gordon zaznamenal šest bodů, další akvizice JaVale McGee zatím nenastoupil. Utkání sledovali poprvé v sezoně diváci, jichž se v denverské Ball Areně sešlo přes tři a půl tisíce.

Philadelphia, která stále postrádá zraněného Joela Embiida, má nyní v čele Východní konference stejnou bilanci jako rozjetý Brooklyn. Denver je na západě pátý.

Westbrook dosáhl triple doublu posedmé z posledních 10 zápasů a posedmnácté v sezoně, Wizards nicméně rovněž sedm utkání z posledních deseti prohráli.

Střelecky Washington táhl Rui Hačimura, který dal 30 bodů. Vítězové se při absenci LaMela Balla, jenž má zlomenou ruku, spoléhali na Terryho Roziera (27 bodů) a Gordona Haywarda (26 bodů a 11 doskoků). Devonte' Graham přidal za Hornets 17 bodů. Wizards nastoupili bez hvězdného Bradleyho Beala, jehož trápí naražený bok.

Překvapení dne se zrodilo v Los Angeles, kde domácí Clippers podlehli Orlandu 96:103, když promrhali šestnáctibodový náskok. Utkání s outsiderem, v němž jim chyběl Paul George, ztratili ve druhém poločase, který prohráli 45:66. Clippers nestačilo ani 28 bodů Kawhiho Leonarda.

Orlando, které se před uzávěrkou přestupů zbavilo trojice Nikola Vučevič, Evan Fournier a Aaron Gordon a na východě je předposlední, uspělo teprve potřetí z posledních deseti duelů.

Phoenix zvítězil nad Atlantou 117:110. Střelecky se mohl spolehnout na Devina Bookera s 21 a Daria Šariče s 20 body, Jae Crowder přidal 19 bodů. Mladík Deandre Ayton si připsal 13 bodů a 14 doskočených míčů.

Atlantě nestačilo 22 bodů Bogdana Bogdanoviče, 19 bodů a 13 asistencí Trae Younga nebo 16 bodů a 16 doskoků Clinta Capely. Suns uspěli potřetí v řadě a na západě jsou druzí se ztrátou tří utkání na první Utah. Hawks drží s bilancí 23-24 šestou pozici na východě.

NBA:
Denver - Philadelphia 104:95, LA Clippers - Orlando 96:103, Phoenix - Atlanta 117:110, Washington - Charlotte 104:114.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme