Karanténa pro sportovní týmy by mohla být kratší. Šéfové českých ligových soutěží by změnu uvítali

Sportovní ligy v Česku řeší, za jakých podmínek se budou v další sezoně hrát. Pozitivní zprávou před blížícím se startem fotbalové, hokejové nebo volejbalové soutěže je návrh, aby se povinná doba karantény při pozitivním testu na koronavirus snížila ze 14 dní na deset.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volejbal (ilustrační snímek)

volejbal (ilustrační snímek) | Zdroj: Profimedia

Návrh na zkrácení karantény vítá třeba předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda. „Samozřejmě se nám zvětšuje prostor pro dohrání případných odložených utkání,“ uvedl pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro české ligové soutěže by bylo zkrácení karantény pozitivní zprávou. Více v příspěvku Martina Charváta

Zároveň ale Svoboda připomíná, že to je návrh český, nikoliv evropský. „Ani ta desetidenní karanténa nám neřeší problém pro účastníky evropských pohárů. V okamžiku, kdy se dostanou i do desetidenní karantény, tak to může znamenat nemožnost ta utkání odehrát,“ podotkl.

Podobná „ale“ vidí i další sporty. A to včetně šéfa hokejové extraligy Josefa Řezníčka, kterému se návrh také líbí.

Další testy na koronavirus byly u fotbalistů Slavie negativní, ligoví šampioni se vrací k tréninku

Číst článek

„Je to jedno z omezení, o které jsme velmi stáli. Na druhou stranu, daleko větší hrozbou pro kluby jsou omezené kapacity diváků, to je pro rozpis soutěže daleko důležitější,“ řekl Řezníček.

Stejně tak nejásá předčasně Marek Pakosta, jakožto šéf volejbalového svazu. I protože ví, že jde zatím jen o návrh.

„Pro praktické fungování ve sportu, ať už tréninkového procesu nebo soutěžního režimu, je jakékoliv zkrácení karantény přínosné. Stejně tak by bylo vhodné revidovat posuzování toho, který tým nebo klub se do karantény dostane,“ naráží Pakosta na další bolest, a sice jednotné posuzování případů, aby sportovní týmy věděly, co je za jakých okolností čeká.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme