‚Řekl jsem si, že bych tu energii mohl využít prospěšně.‘ Hynek rozváží na kole nemocnicím jídlo

Závodit na kole nemůže, tak na něm alespoň pomáhá. Vicemistr světa v maratonu na horských kolech Kristián Hynek v sedle objíždí pražské nemocnice a rozváží jim polévky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Kristián Hynek dojel druhý na mistrovství světa v maratonu a ke dvěma bronzovým medailím přidal stříbro

Biker Kristián Hynek dojel druhý na mistrovství světa v maratonu a ke dvěma bronzovým medailím přidal stříbro | Foto: Dominic Steinmann | Zdroj: ČTK / AP

I v době pandemie koronaviru a karantény potřebuje trénovat, a tak při tom profesionální cyklista Kristián Hynek aspoň pomáhá. Po pražských nemocnicích rozváží na kole polévku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vicemistr světa v maratonu na horských kolech rozváží v době pandemie jídlo do nemocnic

I letošní březen strávit na prestižním etapovém závodě dvojic Cape Epic, který v roce 2014 vyhrál. Jenže pandemie koronaviru jeho ani žádného jiného bikera na start v JAR nepustila.

„Řekl jsem si, že bych ten čas a energii mohl využít prospěšně a pomoci někomu v těchto složitých dnech,“ vysvětluje Hynek.

Pomáhá a trénuje

A přišel na to, že se obě věci dají dobře spojit. Zároveň trénuje a zároveň pomáhá. Do batohu naloží 33 porcí polévky darovaných jedním řetězcem rychlého občerstvení a na kole je rozváží pracovníkům odběrových míst pražských nemocnic

„Musím říct, že ten ohlas je velmi pozitivní a mám z toho velkou radost. Hodně lidí mi píše a ptají se, jak se mohou zapojit. Doufám, že těch cyklistů, kteří budou chtít pomoci bude hodně,“ dodává vynikající biker a také majitel cyklistické prodejny.

Sám Kristián Hynek plánuje rozvážet polévku tak dvakrát týdně a i tímhle způsobem se udržovat v kondici do doby, než bude znovu moct závodit. A třeba se příští rok ještě jednou jako profík vrátí na Cape Epic, když o letošní plánovanou rozlučku přišel.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme