Neplánuju zahodit kolo a přibrat 30 kilo, říká biker Kulhavý. Na olympiádu v Tokiu však zanevřel

Po olympijském zlatu a stříbru už tentokrát na Hrách bude chybět. Biker Jaroslav Kulhavý se po dlouhotrvajících zdravotních problémech vzdal na sklonku své profesionální kariéry myšlenek na olympiádu v Tokiu a místo závodů cross country se chce specializovat na cyklistické maratony.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý na ME horských kol v Brně

Jaroslav Kulhavý na ME horských kol v Brně | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Biker Jaroslav Kulhavý přesedlal v závěru profesionální kariéry na cyklistické maratony. Medailsta z posledních dvou olympiád tak v Tokiu o další cenný kov bojovat nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co plánuje biker Jaroslav Kulhavý do budoucna

„Ještě možná loni jsem o tom přemýšlel, ale zároveň bych tam nechtěl jet s vidinou toho, že bych se nominoval a jel si tam pro desáté místo,“ vysvětluje biker Jaroslav Kulhavý, proč nakonec o svou čtvrtou účast na olympijských hrách ani nebojoval.

Poslední dva roky mu komplikovaly zranění a na to navazující disbalance. Proto také pro letošek změnil tým a přesedlal z cross country na maratony a etapové závody.

„Je to o tom, aby mě to bavilo, byl jsem zdravý a přicházely výsledky. Člověk tomu obětuje spoustu času, tréninku i přípravě, tak to musí dávat smysl a zároveň už nejsem v pozici, že chci dělat jen vrcholový sport. Investoval jsem do nějakých nemovitostí,“ přiznává Kulhavý.

Na kolo nezanevře

Ve 36letech se Jaroslav Kulhavý pomalu chystá na konec profesionální kariéry. U sportu ale chce zůstat i pak.

„Určitě budu aktivně pořád jezdit, i když už ne na té nejvyšší úrovni, ale jako hobby cyklista se někde objevím. Neplánuju, že bych zahodil kolo a přibral 30 kilo,“ dodává zkušený sportovec tělem i duší.

Kulhavý má ve sbírce olympijské zlato i stříbro. V cross country vyhrál mistrovství světa i Evropy. Ovládl i maratonský světový šampionát. Přesto má ještě sportovní cíle, i když třeba ne úplně v cyklistice - láká ho Ironman, tedy jeden ze série dlouhých triatlonů.

„Jednou bych si ho taky chtěl dát na nějaký čas. Mám to v plánu.“ Říká biker Jaroslav Kulhavý, pro kterého při neúčasti na olympijských hrách má být vrcholem sezóny maratonské mistrovství světa v říjnu na ostrově Elba.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme