‚Nechci předjímat.‘ Gabriela Koukalová již ví, zda se vrátí k biatlonu. Oznámí to ale až v květnu

Už příští měsíc plánuje stále ještě bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová oznámit, jestli se vrátí k vrcholovému sportu. Dvojnásobná mistryně světa vynechala kvůli celkovému vyčerpání dvě sezony a před rokem vydala hodně diskutovaný životopis. Nyní už je podle svých slov vnitřně rozhodnutá, jestli přidá do svého života další kapitoly z profesionální kariéry. Nahlas to ale ještě neřekne.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Koukalová

Biatlonistka Gabriela Koukalová | Foto: Filip Jandourek

„Já právě nechci vůbec předjímat. Rozhodla jsem se to říct koncem května a toho bych se ráda držela. Ještě vám opravdu nemůžu nic prozradit. Jsem už více méně rozhodnutá, ale počkejte si prosím,“ žádá biatlonistka Gabriela Koukalová o trpělivost.

Cítím v sobě slovenskou krev, řekla Koukalová. ‚Máme vlastní závodnice,‘ reaguje tamní biatlonový šéf

Číst článek

Už teď se ale vyjádřila ke spekulacím, jestli se k závodění nevrátí v dresu slovenské reprezentace. Nedávno sama připomněla, že má polovinu rodiny právě ze sousední země.

„Primárně bych chtěla určitě reprezentovat Česko, protože tady jsem se narodila, mám tu fanoušky a závodila jsem pro ty lidi, oni byli součástí úspěchů a toho všeho. Vůbec to tedy není tak, že bych se s někým domlouvala někomu za zády,“ vysvětluje na Radiožurnálu devětadvacetiletá Koukalová.

V diáři medailistky z olympijských her zatím chybí tréninky a závody, prázdný ale není. Spolu s mentálním koučem Marianem Jelínkem a nutričním specialistou Pavlem Suchánkem absolvovala v Brně první ze série přednášek pro mladé sportovce.

„Jedná se o projekt, který se jmenuje ‚Společně správnou cestou‘ k vrcholovému sportu, ale i do života. Jsem hrozně ráda, že se můžeme bavit o věcech, jako je mentální koučing, výživa… Dříve se na tato témata nepokládal takový důraz. Myslím, že je to velmi přínosné,“ říká Koukalová, které ve svém životopise přiznala, že ze sportu často radost neměla a trpěla také poruchou příjmu potravy.

Jestli po dvouleté pauze dostala chuť prodrat se znovu mezi světovou špičku, to oznámí na konci května.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme