Micylučová na Evropských hrách ovládla závod ve freestyle BMX. Povedl se jí skvělý trik

Iveta Miculyčová obhájila na Evropských hrách v Polsku kontinentální titul ve freestyle BMX. Sedmnáctiletá česká cyklistka vybojovala v areálu v Krzeszowicích zlatou medaili o necelé tři body. Kateřina Jalůvková byla ve dvanáctičlenném finále olympijské disciplíny park sedmá.

Krzeszowice (Polsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bronzová medailistka z mistrovství světa Miculyčová postoupila do bojů o cenné kovy ze čtvrtého místa v kvalifikaci. Ve finále vedla už po první jízdě a ve druhé své skóre ještě vylepšila na 82,33 bodu.

„První jízdu jsem si nádherně zajistila, nehranila jsem, všechno se mi parádně povedlo a ve druhé jízdě jsem mohla zabodovat svým trikem backflip barspin, což je vlastně salto vzad s protočením řídítek,“ řekla česká reprezentantka.

Strach z velké rampy i výšek ráda překonávám, říká mistryně Evropy ve freestyle BMX Iveta Miculyčová

Číst článek

Tento kousek v závodě před ní předvedla jen Američanka Hannah Robertsová. „Trénovala jsem na to dost dlouho, nechala jsem si to v podstatě v tajnosti, protože nikdo nevěděl, že to tady chci předvést a padlo to tam,“ radovala se staronová šampionka. Na novém triku pracovala dva měsíce. „Ale každý den, pořád, pořád do molitanu, padesátkrát za den. Takže to nebylo, jen že si to jednou skočím a hned jdu naostro, chtělo to pořádný trénink,“ přiblížila.

Na stupních vítězů se za ní stejně jako před rokem v Mnichově seřadily Kim Lea Müllerová z Německa a Francouzka Laury Perezová. Ze druhého kontinentálního titulu za sebou byla Miculyčová nadšená. „Mám ohromnou radost, jízda vyšla přesně podle mých představ,“ libovala si.

Bez medaile skončila vítězka kvalifikace Nikita Rose Ducarrozová ze Švýcarska. Stříbrná žena z loňského mistrovství světa a bronzová olympijská medailistka, jež získala evropský titul v roce 2021, měla v první jízdě pád a ve druhé se musela spokojit se čtvrtým místem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme