Cyklokrosaři zahájili domácí šampionát šestým místem ve štafetě, závod ovládli Francouzi

Čeští cyklokrosaři obsadili na mistrovství světa v Táboře v závodě smíšených štafet šesté místo. Zvítězili těsně Francouzi díky úspěšně zvládnutému spurtu před Brity, třetí byli Belgičané.

Tábor (Aktualizováno: 15:37 2. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklokrosaři na mistrovství světa v Táboře

Cyklokrosaři na mistrovství světa v Táboře | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK, Profimedia

Česká sestava ve složení Václav Ježek, Kristýna Zemanová, Kryštof Bažant, Simona Spěšná, Amálie Gottwaldová a Zdeněk Štybar zaostala v závodu na rozbahněné trati, do něhož nastoupilo deset týmů, za medailí o 46 sekund.

Štybar ukončí kariéru v Táboře. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu už neplánuje ani silnici

Číst článek

První zlato ze sedmi na šampionátu vybojovali Rémi Lelandais, Martin Groslambert, Célia Geryová, Lauriane Duraffourgová, Héléne Clauzelová a finišmen Aubin Sparfel.

„Po těch překážkách, nebo možná už po schodech jsem začal dělat chyby. Občas jsem chytil blbou stopu, při rozjíždění to bylo jiné, než teď a nějaké stopy mě vyloženě překvapily. Právě asi tam mě ten Ital sjížděl, což by asi neměl, protože se necítím špatně, ale nechal jsem tam všechno, nemohl jsem jet ani o půl kilometru rychleji,“ řekl Štybar po závodě Radiožurnálu Sport.

Na startu chyběli Nizozemci, kteří se radovali loni na domácí půdě v Hoogerheide. Boj o zlato tak byl otevřený. Francouzi strávili většinu závodu v čele, ale Sparfel nakonec uhájil zlato v dramatickém finiši přes Cameronem Masonem. Britové se tak stejně jako před rokem museli spokojit se stříbrem. Belgičané ztratili přes půl minuty.

Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře - štafety:

1. Francie (Lelandais, Groslambert, Geryová, Duraffourgová, Clauzelová, Sparfel) 1:01:23, 2. Británie (Bäckstedtová, Carrick-Anderson, Fergusonová, Amey, Kayová, Mason) stejný čas, 3. Belgie (Van den Boer, Huybs, De Schoesitterová, Brouwersová, Cantová, Vanthourenhout) -32, ...6. Česko (V. Ježek, Zemanová, Bažant, Spěšná, Gottwaldová, Štybar) -1:18.

ppe, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme