Miluji prudká stoupání v Kantábrii a Asturii, těší se lídr hodnocení Kuss na závěrečný týden Vuelty

V letošním roce ve světě silniční cyklistiky dominuje nizozemská stáj Jumbo-Visma. Giro d´Italia ovládl Primož Roglič, na Tour de France kraloval Jonas Vingegaard a dosavadním lídrem Vuelty je před začátkem posledního týdne závodění další jezdec Jumbo Visma. Američan Sepp Kuss má před Primožem Rogličem v průběžném pořadí náskok 97 sekund.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Sepp Kuss je před závěrečným týdnem Vuelty v čele průběžného pořadí

Cyklista Sepp Kuss je před závěrečným týdnem Vuelty v čele průběžného pořadí | Zdroj: Profimedia

Dominance závodníků ze stáje Jumbo Visma byla nejvíc patrná v cíli horské etapy na ikonický vrchol Tourmalet. Jonas Vingegaard zvítězil, za ním projel aktuální držitel červeného trikotu Sepp Kuss, bronz bral Primož Roglič. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si vedoucího muže průběžného pořadí Seppa Kusse před závěrečným týdnem Vuelty

„Samozřejmě chceme kontrolovat situaci a nechceme si ji komplikovat. Je hezké, že my tři máme nyní takovou pozici. Nesmíme se tím nechat unést. Hlavní je, aby jeden z nás oslavil celkový triumf,“ vyprávěl Sepp Kuss, který potvrzuje v celé sezoně vynikající formu.

Kuss na Giro d'Italia pomohl jako superdomestik k triumfu Rogličovi, na Tour de France pak Vingegaardovi. Navíc se vždy umístil v první patnáctce celkového pořadí. Nyní je řada zřejmě na něm.

„Asi to tak je. Pochopitelně se dobře známe a vím, že ve mě kluci z týmu věří. Zároveň jsou to také soupeři a i oni chtějí vyhrát. Cyklistika je fér, protože vám nic nedaruje,“ říká Kuss před závěrečným týdnem Vuelty.

Silný Kuss v kopcích 

Peloton se od úterý bude pohybovat v kopcovité oblasti na severu Španělska u Biskajského zálivu v regionech Kantábrie a Asturie, což by mělo Kussovi svědčit.

„Poslední týdny pro mě byly plné zážitků. I kdybych nebyl v pozici vedoucího závodníka, tak bych vyhlížel i ten současný. Miluji stoupání v Kantábrii a Asturii, vyhovují mi, jak jsou prudká. Cítím se opravdu dobře a těším se na závodní týden,“ těší se americký cyklista Kuss.

Osmadvacetiletého reprezentanta stáje Jumbo Visma dělí šest etap od největšího triumfu v dosavadní kariéře. Pokud se mu bude dařit jako v 6. etapě, kde v horské zkoušce nedaleko Valencie nejrychleji vystoupal k observatoři Javalambre, budou to mít ostatní konkurenti v boji o červený trikot velmi složité.

Vuelta bude pokračovat v úterý nejkratší etapou v rozpisu letošního ročníku. Po volném pondělí cyklisty čeká převážně rovinatých 120 kilometrů, ale se závěrečným ostrým stoupáním do vesničky Bejes.

 

František Typovský, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme