Dvě tisícovky tipů, tři úplně přesné. Jak odhadli mistrovství světa čtenáři iROZHLAS.cz?

Do tipovačky serveru iROZHLAS.cz poslali naši čtenáři celkem 2130 tipů, jenže triumf Finska nečekal skoro nikdo. Jen 85 tipů zařadilo na první místo nakonec vítězné Finy. Kompletní složení stupňů vítězů jste trefili dokonce jen třikrát.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trefili jste stupně vítězů? Pošlete nám svůj tweet nebo facebookový odkaz a pošleme vám hrníček iROZHLASu

Tipovačka MS

Mladému finskému týmu, složenému prakticky bez hvězd NHL, věřilo na medaili dohromady 352 tipujících. Jenže jen necelá čtyři procenta, konkrétně 85 tipů, zařadilo Finy na první místo. 

Opět zlatá Bratislava. Kapitán Anttila zajistil Finům po osmi letech další titul mistrů světa

Číst článek

Díky životnímu zápasu 33letého kapitána Marka Anttily získali Finové znovu po osmi letech zlaté medaile a mohou milovat Slovensko. Svůj poslední titul totiž získali také u našich východních sousedů. 

Z 2130 tipů, které jste v tipovačce uložili, byly i tři naprosto přesné, které odhadly přesné složení stupňů vítězů ze zlatými Finy, stříbrnými Kanaďany a bronzovými Rusy. A to i přesto, že se těsně před začátkem turnaje měnil systém play-off. 

Ani papírově slabší soupiska oproti předchozím ročníkům neodradila tipující od toho, aby favorizovali Kanadu. 391 tipů odhadlo hráče s javorovým listem na prsou na celkový triumf a dohromady 1497 tipů řadilo Kanadu na jednu z medailových příček, což bylo nejvíc ze všech šestnácti účastníků šampionátu.

Čtenáři serveru iROZHLAS.cz se projevili jako optimisté, když hned 1387 z celkových 2130 tipujících zařadilo českou reprezentaci na stupně vítězů. 578 tipů dokonce přisoudilo národnímu týmu zlaté medaile, což udělalo ze svěřenců trenéra Miloše Říhy podle tipérů největší kandidáty na vítězství. 

Že budou brát Češi stříbro, odhadovalo 401 tipů, bronzových tipů bylo o sedm víc.

Hned po Češích viděli tipující slavit s pohárem nejčastěji ruskou sbornou, které přiřklo zlaté medaile 498 tipů. Rovných tisíc tipů mělo Ovečkina a spol. mezi nejlepšími třemi celky šampionátu.

Když finský útočník Sakari Manninen ve čtvrtfinálovém prodloužení přesně trefil horní růžek branky Henrika Lundqvista, pokazil nejen švédskou cestu za třetím zlatem v řadě, ale také 1063 tipů, které počítaly s týmem „Tre Kronor“ na stupních vítězů.

Trefili jste celou medailovou trojici? Pokud jste autorem tipu s přesným odhadem stupňů vítězů na mistrovství světa a sdíleli jste ho na sociálních sítích v průběhu šampionátu, pošlete nám do e-mailu odkaz na něj a zašleme vám hrneček iROZHLASu. 

tat, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme