Pastrňák znovu ovládl Zlatou hokejku. Anketu o nejlepšího hokejistu sezony vyhrál celkem šestkrát

Útočník David Pastrňák vyhrál pošesté tradiční anketu Zlatá hokejka o nejlepšího českého hráče sezony. Kanonýr Bostonu tak navázal na loni přerušenou šňůru pěti vítězství z let 2017 až 2021, která byla rekordní v historii ankety. Druhý skončil Martin Nečas z Caroliny, třetí je další útočník David Krejčí, jenž prožil v dresu Bruins povedený návrat do NHL po roce stráveném v extralize.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Zatímco loni skončil Pastrňák historicky druhým nejtěsnějším rozdílem o pouhé čtyři body druhý za Ondřejem Palátem, jenž se tentokrát nedostal do nejlepší desítky, letos zvítězil sedmadvacetiletý havířovský rodák jasně o 111 bodů.

Krejčí zůstal za Nečasem o dalších 106 bodů. Celkově šestým triumfem se Pastrňák odpoutal od Dominika Haška, v počtu prvenství je před ním už jen Jaromír Jágr, který zvítězil dvanáctkrát.

Pastrňák vyhrál už první dvě části ankety. Ve třetím kole ho na první příčku zařadilo 64 ze 65 hlasujících, pouze jeden upřednostnil reprezentačního kapitána Romana Červenku. Ten skončil za Dominikem Kubalíkem celkově pátý. Následovali útočníci Filip Chytil a Tomáš Hertl, brankář Vítek Vaněček, forvard Pavel Zacha a obránce Filip Hronek.

55. ročník ankety Zlatá hokejka:

 

1. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 649 bodů, 2. Martin Nečas (Carolina Hurricanes/NHL) 538, 3. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 432, 4. Dominik Kubalík (Detroit Red Wings/NHL) 393, 5. Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers/Švýc.) 372, 6. Filip Chytil (New York Rangers/NHL) 335, 7. Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL) 282, 8. Vítek Vaněček (New Jersey Devils/NHL) 216, 9. Pavel Zacha (Boston Bruins/NHL) 198, 10. Filip Hronek (Detroit Red Wings/Vancouver Canucks/NHL) 160.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme