Zastupitelé Pardubic schválili novou hokejovou halu. Dokončit se má v roce 2027 a stát osm miliard korun

Pardubickým hokejistům se v extralize daří, tým je na prvním místě a plní roli favorita. Teď dostali hráči i fanoušci další dobrou zprávu. Zastupitelé schválili změnu územního plánu a ta umožní postavit v Pardubicích novou multifunkční halu. Investorem bude většinový majitel klubu Petr Dědek. Celková cena by měla být osm miliard korun a v roce 2027 by se měla otevřít nejmodernější hala v Evropě.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní stavbou bude multifunkční hala. U ní bude také tréninková hala, hotel a parkovací dům. S podobou chystaného areálu se seznámili i hokejisté, třeba útočník Lukáš Radil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Petra Dědka, Václava Varaďu a Lukáše Radila

Vypadá to fantasticky. Co k tomu říct, je to neuvěřitelné. Má to být tedy v srpnu 2027, což je trochu smutné pro ročníky, jako jsem já. Ale kdo ví, pousmál se pardubický útočník. Hodně mezinárodních hal ve své kariéře poznal i hlavní trenér pardubických hokejistů Václav Varaďa. I on je z projektu nadšený.

Je to důležitý krok pro celou organizaci. Podle toho, co jsem viděl, tak by to mělo být opravdu speciální jako pro hráče, tak i pro Pardubice, které si tohle zaslouží. Velký dík patří městu i Petru Dědkovi, že do toho jde. Má chuť a hlad být nejlepší. Bude to chlouba celé České republiky, prozradil pardubický trenér.

Stavbu chce financovat většinový majitel Dynama Petr Dědek. Ten nejdříve musel přesvědčit zastupitele ke schválení územního plánu a pak mohl svůj nápad rozvíjet dál.

Potřebujete nějakou motivaci, kam dál to posouvat. Pro nás je to teď dalších pět let. Je to motivace pro hráče i fanoušky, komentoval Dědek.

Technologie a ekologie

Projekt se ještě v průběhu výstavby může měnit, Dědek by chtěl v roce 2027 otevírat nejmodernější halu v Evropě, a i proto se bude vybavení a technologie měnit podle nejmodernějších trendů.

Měla by být v té době nejmodernější po stránce technologie i ekologie. Budeme sledovat aktuální trendy, abychom jí doplnili a věci, které jsou v té době nejlepší, říká k připravované stavbě nové multifunkční haly v Pardubicích majitel Dynama Petr Dědek. Stavět by se mělo začít v roce 2025, hrát by se v ní měla extraliga od září 2027.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme